Athensvoice: Η Vemily, από την Κεφαλονιά που μάγεψε το ελληνικό YouTube!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 13:12

  © Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

Είναι μόλις 18 και οι διασκευές της έγιναν viral και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα

Έχει μόλις ενηλικιωθεί και βρίσκεται στο πρώτο έτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπληρώνοντας έτσι έναν από τους πρώτους στόχους της ζωής της. Ωστόσο η Vemily αυτήν την περίοδο δεν ασχολείται τόσο με τα παιδιά και μάλλον καλά κάνει, αφού τα εκατομμύρια views που έχουν μετρήσει οι διασκευές που ανεβάζει στο Youtube μπορούν να την κάνουν να μιλά με αισιοδοξία για το μέλλον της στη μουσική, που είναι και η μεγάλη της αγάπη.

https://www.youtube.com/watch?v=YUEa9UsDMTA

Η Αιμιλία Βιβλάκη, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, έχει μεγαλώσει στην Κεφαλονιά και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να γίνει top trend στο ελληνικό YouTube, να κάνει τις δισκογραφικές να την ψάχνουν και παράλληλα να ζει τη φοιτητική της ζωή στην Πάτρα παρακολουθώντας τα μαθήματά της, χωρίς όμως να χάνει και τις εξόδους της. Το μπαμ έγινε με τη viral διασκευή του «Είμαι ένας άλλος» του Νίνο, που όμως δεν ανήκει ακριβώς στα ακούσματά της, και με το «Ταξικό» των Χατζηφραγκέτα που πλησίασε από κοντά.

Τι φέρνει όμως το μέλλον για τη Vemily; Οι φίλοι της λένε ότι πρέπει να πάει εκεί που αγαπά, στην ελληνική ροκ (σ.σ. αγαπημένος της καλλιτέχνης είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος), το YouTube λέει ότι έπρεπε να ερμηνεύει τα τραγούδια της Disney και η πραγματικότητα τη θέλει να ετοιμάζει συνεργασίες στον χώρο του χιπ χοπ. Τι λέει όμως η ίδια για τα covers, τα όνειρα και το τι θέλει να φέρει το μέλλον;

thumbnail atk 3396
© Θανάσης Καρατζάς

Πώς ξεκίνησε η ιστορία σου με τη μουσική;
Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά πραγματικά ασχολούμαι με τη μουσική από όταν με θυμάμαι! Είχα ιδιαίτερη αγάπη στο τραγούδι και όσο περνούσαν τα χρόνια προσπαθούσα να το προωθήσω, όσο περισσότερο μπορώ. Τώρα που μεγάλωσα λιγάκι, είπα να ξεκινήσω το πρότζεκτ με το YouTube και τα covers και ουσιαστικά από όταν ανέβηκε το κομμάτι του Νίνο και μετά, απέκτησα και κάποιο κοινό, κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη.

Οι επιρροές σου ταυτίζονται με τις διασκευές που έχουμε ακούσει από σένα;
Όχι, τα ακούσματα είναι αρκετά διαφορετικά. Ακούω πολύ περισσότερη ροκ και με αυτήν μεγάλωσα, ενώ τώρα τελευταία ανακαλύπτω σιγά σιγά και το χιπ χοπ. Θα ακούσω σίγουρα ποπ έξω, αλλά μόνη μου θα προτιμήσω άλλα είδη. Αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Γιοκαρίνης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, αυτού του είδους η μουσική είναι που με εκφράζει.

Έχεις κάνει χαμό, έτσι; Την περίμενες όλη αυτήν την επιτυχία και πόσο σε έχει αλλάξει;
Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο. Το 1,5 εκατομμύριο προβολών που έχει το «Είμαι ένας άλλος» πραγματικά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ με τίποτα, ούτε φυσικά τα υπόλοιπα. Τα νούμερα αυτά έδωσαν τεράστιο boost στην αυτοπεποίθησή μου και αλήθεια εύχομαι τα επόμενα κομμάτια να πάνε εξίσου καλά και καλύτερα, για να ευχαριστήσω όσους με έχουν στηρίξει ως σήμερα.

Το μόνο που έχει αλλάξει στην καθημερινότητά μου είναι το επαγγελματικό κομμάτι. Ακούω κάποιες προτάσεις, σκέφτομαι ότι θέλω να ακολουθήσω πιο επαγγελματικά τη μουσική, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή θέλω να πιστεύω ότι σαν άνθρωπος δεν έχω αλλάξει καθόλου τους τελευταίους 2-3 μήνες. Κάνω παρέα με τους ίδιους φίλους μου, βγαίνω στα ίδια στέκια στην Πάτρα και ακολουθώ το πρόγραμμα που είχα. Απλά έχω κάποιες επιπλέον ευχάριστες υποχρεώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=Naw24fQQRKU

Τώρα τι έχει το πρόγραμμα; Θα δούμε και κάτι εξολοκλήρου δικό σου;

Τώρα έχουμε δουλίτσα. Αρχικά θα συνεχίσω σίγουρα με τα covers, θα βασιστώ πάνω σε αυτό που έχω χτίσει και σύντομα θα κυκλοφορήσουν και κάποιες διασκευές που είναι πιο κοντά στα ακούσματά μου και ελπίζω να πάνε καλά. Μεγάλος μου στόχος όμως για το άμεσο μέλλον είναι να βγει ένα δικό μου -σε στίχο και μουσική- τραγούδι, κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά και να οριστικοποιηθούν κάποιες συνεργασίες, οι οποίες θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το YouTube κλέβει σιγά-σιγά τη δόξα των talent show;

Κοίτα, νομίζω ότι δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία για να σ' το απαντήσω με σιγουριά αυτό, όμως νομίζω ότι το YouTube είναι η πλέον κατάλληλη πλατφόρμα για να παρουσιάσει κάποιος τη δουλειά του. Μέσω αυτής θα είναι πιο εύκολο να του δοθούν ευκαιρίες και να κερδίσει και κάποια αναγνωρισιμότητα. Για κάποιον που ξεκινά τώρα, είναι σίγουρα μια πολύ καλή ιδέα το YouTube, ιδιαίτερα αν μπορεί να το πλασάρει σωστά, τότε μπορεί να του αποφέρει και κάποια έσοδα.

thumbnail atk 3371
© Θανάσης Καρατζάς

Τελικά τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Όνειρό μου είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι. Σίγουρα έχω τη σχολή μου, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή, όμως από πολύ μικρή είχα όνειρο να καταφέρω να ζω από τη μουσική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω εμμονή με το οικονομικό σκέλος. Τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω τώρα, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο, παρά με τη μουσική. Τα παιδαγωγικά σίγουρα είναι ένα Plan B, όμως τώρα σκέφτομαι μόνο το τραγούδι.

athensvoice.gr