Οι τουρίστες αναγνώρισαν το άγαλμα στο έργο του Ρωμανού - Οι Έλληνες όχι !!!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 09:26

Οι τουρίστες αναγνώρισαν το άγαλμα στο έργο του Ρωμανού - Οι Έλληνες όχι !!!

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην έκθεση που φιλοξενείται το εντυπωσιακό έργο ζωγραφικής του γνωστού Κεφαλονίτη εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά με έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών και συγκεκριμένα των τουριστών...


Οι τουρίστες που προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, εντυπωσιάζονται με το έργο του Ρωμανού, που δεσπόζει στην αίθουσα του Μουσείου, το φωτογραφίζουν και αναγνωρίζουν αμέσως την εικόνα του αγάλματος που εικονίζεται στο έργο, σε αντίθεση με τους Έλληνες επισκέπτες της έκθεσης που δείχνουν μάλλον να αγνοούν και να μην καταλαβαίνουν την σύνθεση !!!!


Στο έργο του Ρωμανού, που έχει τίτλο "Ολυμπιακός Στόχος" δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρεττανικό Μουσείο στο Λονδίνο και ανήκει στα λεγόμενα "ελγίνεια" γλυπτά.


Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του, ενώ οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες...


Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι μέσα από τα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού...

Ο Μιχαήλ Ρωμανός είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών" που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο.

λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη


Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.
Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Έχει επιμεληθεί την ετήσια έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.