Ενθουσίασε το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 12:00

Ενθουσίασε το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Το Σάββατο 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χορευτική παράσταση «Αποτυπώματα ΙΙ» στο Ράλλειο Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας, με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Διονύση Μπάλλα, μας παρέσυραν σε ένα μαγευτικό χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε από την Θράκη (Χοροί: Καλλινίτικος, Ζωναράδικος, Ξέσυρτος, Ταπεινός Μπαϊντούσκα, Συγκαθιστός), συνεχίσαμε στα όμορφα Κύθηρα (Χοροί: Άη Γιώργης, Ζαγαράκια, Μεσσαρίτικος, Μπουρδάρης ή Τσιριγώτικος), με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη (Χόροι: Σούστα, Συρτός, Λαζώτης, Πεντοζάλης) πριν βάλουμε πλώρη για Κυκλάδες (Χοροί: Συρτό και Μπάλος, Νι και Ντρε, Σούστα της νύφης, Μπαλαριστός). Τελικός σταθμός του ταξιδιού μας ήταν τα Επτάνησα (Χοροί: Ρούγα, Φουρλάνα, Νοζιώτικος, Μπούκιω, Μηλίτσα, Μπάλος, Άμοιρη, Σταυρωτός, Συρτό) και φυσικά η πανέμορφη Κεφαλονιά μας (Χοροί: Μέρμηγκας, Διβαράτικος, Μπάλος. Σταυρωτός Ιθάκης). Το χορευτικό ταξίδι στα Επτάνησα πλαισίωσαν μουσικά οι Γιάννης Δάφνος και Λαμπρογιάννης Πεφάνης.

Στο πλαίσιο της παράστασης, παράλληλα με τους χορούς παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη χορευτική παράδοση των αντίστοιχων τόπων, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της μουσικοχορευτικής παράδοσης του λαού μας ήδη από την αρχαιότητα τις οποίες επιμελήθηκε ο κ. Διονύσης Μπάλλας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η κα Χρύσα Κοκκόση, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν η Έφορος της Αδελφότητας κα Δήμητρα Βαλλιανάτου με τον κ. Διονύση Μπάλλα.

Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και κυρίως τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν!

Περισσότερες εικόνες ΕΔΩ