Πρόγευση από το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» για τους στρατιώτες της Άκουι

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 10:29

Πρόγευση από το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» για τους στρατιώτες της Άκουι

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των χιλιάδων Ιταλών της Μεραρχίας Acqui που έχασαν τη ζωή τους κατά την ιταλογερμανική σύρραξη, πριν 70 χρόνια, στην Κεφαλλονιά, θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο «Ο Κέφαλος» ένα μέρος του ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» που αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα του 1943.

Οι εκδηλώσεις μνήμης οργανώνονται από το Δήμο Κεφαλλονιάς, τον Ιταλο-Ελληνικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης «Μεντιτερρανέο» και την ιταλική ένωση “Associazione Nationale Divisione Acqui”.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» θα προηγηθεί της προβολής των προγραμματισμένων ταινιών τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 8 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάρη, παρουσιάζει – εκτός από το ιστορικό της ιταλικής τραγωδίας, που αφηγείται ο Δρ Πέτρος Πετράτος – την ιστορία και τις ομορφιές της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και αρχίζει με την επίσκεψη ενός ξενιτεμένου, στο ΣίδνεΪ, ζευγαριού Κεφαλλονιτών με τα δύο παιδάκια τους.

Σημειώνουμε ότι στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι ντόπιοι ηθοποιοί: Ρωσσέτος Λούζης, Μιμή Παϊζάνη, Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Χρύσα Μαρκάτου και οι μικροί Ελένη Αναγνωστάκη και Ηλίας Κουτεντάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι προβολές του τριήμερου θα είναι μόνο μια… γεύση του «Λουλούδια Του Πελάγους» αφού η παγκόσμια πρώτη προβολή ολόκληρης της παραγωγής θα γίνει πάλι στην Κεφαλλονιά μετά τις γιορτές.

Τα «Λουλούδια Του Πελάγους» είναι μια παραγωγή των «Omega Audio Visual Productions” και “New Bridge International Productions”.

●●● ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.       

merarxia akoui2

merarxia akoui3




00 inkefalonia general ad 300X250