Υπέρλαμπρη πανσέληνος στην εντυπωσιακή βεγγέρα με την έκθεση και τις performace στον κήπο στης Villa Ροδόπη toy Κώστα Ευαγγελάτου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 07:37

Υπέρλαμπρη πανσέληνος στην εντυπωσιακή βεγγέρα με την έκθεση και τις performace στον κήπο στης Villa Ροδόπη toy Κώστα Ευαγγελάτου

Με την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού φιλοτέχνων, προσωπικοτήτων της τέχνης, των επιστημών και της πολιτικής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και η ετήσια εκδήλωση ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. Φέτος ο καλλιτέχνης-ποιητής απήγγειλε το πρώιμο αλληγορικό και συμβολικό ποίημα του ΜΥΘΟΓΡΑΦΗΜΑ, με πρωτότυπη μινιμαλιστική μουσική σύνθεση του Νίκου Γαρμπή- NICOFILIMON.

Ο Nicofilimon γνωστός συνθέτης και designer στις μελωδικές η ατονικές μινιμαλιστικές συνθέσεις του χρησιμοποιεί εκτός από το πιάνο και σπάνια μουσικά όργανα. Στην μουσικοποιητική παράσταση στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου της villa Ροδόπη , με όργανο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού το i-pad του, έντυσε με τους ιδιότυπους μουσικούς ήχους του την τολμηρή ποιητική φωνή του Κώστα Ευαγγελάτου, που συγκίνησε αισθητά το κοινό και ως περφόρμερ. Στη συνέχεια το Χοροθέατρο ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ παρουσίασε σε πρεμιέρα τη νέα χορογραφία της Φένιας Αποστόλου, για το περίφημο ιμπρεσσιονιστικό μουσικό πρελούδιο του Claude Debussy "l'après midi d'un faune" / "Το απομεσήμερο ενός Φαύνου". Η σύγχρονη κινησιολογική γραφή της Φένιας Αποστόλου προσέγγισε την ονειρική ατμόσφαιρα του έργου με έναν τρόπο ελεύθερης φόρμας στο σκηνικό χώρο, τονίζοντας άλλοτε την αρχαιοελληνική αυθεντικότητα του θέματος και άλλοτε τα χαρακτηριστικά της οντότητας του Φαύνου. Το όνειρο ενσαρκώθηκε με την ένωση του Φαύνου που αντιπροσωπεύει τη συνειδητή δύναμη και της Νύμφης που αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του ασυνείδητου...Ο ταλαντούχος χορευτής Ηλίας Μπαγεώργος εντυπωσίασε στο δύσκολο ρόλο του Φαύνου, ενώ η Φένια Αποστόλου στο ρόλο της Νύμφης φόρτισε αισθησιακά την νεανική ερωτική ροπή του.

Σε μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά κάτω από το φως της υπέρλαμπρης Αυγουστιάτικης πανσελήνου δεκάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη δυναμική, ποιοτική και φιλελεύθερη σύγχρονη επτανησιακή κουλτούρα.

Ακολούθησε δεξίωση στον κατάφυτο και διακοσμημένο με γλυπτικές κατασκευές κήπο, με γλυκά του κουταλιού και λικέρ από το " Αρμάρι της Νιόβης", πικάντικα εδέσματα από το Stateri, τα παραδοσιακά γλυκά της " Βοσκοπούλας" και βέβαια άφθονο κεφαλονίτικο κρασί.




00 inkefalonia general ad 300X250