«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές…» Φαντασμαγορική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων για τον «Αϊ Γιάννη Λαμπαδιάρη»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 23:35

«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές…» Φαντασμαγορική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων για τον «Αϊ Γιάννη Λαμπαδιάρη»

«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Αϊ Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες... » με αυτούς τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου παρουσίασε μία εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία Αργοστολίου με την αναβίωση του Εθίμου με τις φωτιές του «Αϊ Γιάννη του Λαμπαδιάρη». Κείμενο – Εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής Και πραγματικά, το χειροκρότημα που απέσπασαν οι χορευτές και η χορωδία από τον κόσμο που βρέθηκε και παρακολουθούσε ήταν θερμό.

Την φωτιά, στο κέντρο της πλατείας, άναψαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, η πρόεδρος κα Ευρώπη Μοσχονά – Μαραγκάκη και η κα Ελένη Καππάτου, ενώ το πρώτο... σάλτισμα το έδωσε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης, κάτω από τις επευφημίες του κόσμου!

Από το Λύκειο Ελληνίδων χόρεψαν πραγματικά θαυμάσια συνολικά επτά τμήματα ενηλίκων και παίδων, ενώ εξαιρετικά τραγούδια ερμήνευσε και η χορωδία παιδιών υπό τη διεύθυνση του Αγγελου Μουρελάτου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου και Ευάγγελος Κεκάτος. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και τέσσερις Εθελοντές Σαμαρείτες, με πλήρη εξοπλισμό για τυχών αντιμετώπιση ατυχήματος.

Στο φινάλε υπήρχε χορός για το κοινό και πήδημα της φωτιάς από τον κόσμο.

Παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες απο την εκδήλωση

https://www.youtube.com/watch?v=RYMHJ0oICA8
https://www.youtube.com/watch?v=t6MAf0r8leY