Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έως την Δευτέρα 4/9 στον Δήμο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 09:17

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έως την Δευτέρα 4/9 στον Δήμο Αργοστολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στον Δήμο μας, για το Σάββατο 2 έως και την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» ώρα: 20.00.   "8 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΩΜΑ" 

Αναδρομική έκθεση έργων μεικτής τεχνικής, ακρυλικά, χαρτί, κλωστές, χάντρες, της Αναστασίας Ντόντη. Η εικαστικός ζει στην Πάτρα κ στα Κλείσματα Λειβαθούς στην Κεφαλονιά. Εμπνέεται από την φύση, τα υλικά και το χρώμα κυριαρχεί στα έργα της. Η χαρά της ζωής, είναι το μήνυμά που προσπαθεί να επικοινωνήσει  μέσω των δημιουργιών της. 

Διάρκεια έως και 8/9.

Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ. 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΜΑΤΑ 2023». Ώρα: 18.30 – 20.30 MASTERCLASS: «Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το επάγγελμα του σκιτσογράφου (και ντρεπόσαστε να ρωτήσετε). Εισηγητής: Ηλίας “etc” Ταμπακέας.

Αφιέρωμα στον Σέρβικο Κινηματογράφο.

Προβολή των ταινιών : Ώρα 21.30 Blue Gypsy του Εμίρ Κουστουρίτσα &  Ώρα 22.00 «Διασταυρούμενες ζωές» (Krugovi) του Sdran Golubovic.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα 20.30. ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ παρέα με την Ανδρική Χορωδία Δήμου Αργοστολίου, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου, από την αρχή του πεζόδρομου της οδού Ριζοσπαστών προχωράμε μελωδικά στην Πλατεία Βαλλιάνου και το Λιθόστρωτο.

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ. 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΜΑΤΑ 2023». Ώρα 20.50 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21.00 / ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος. Προβολή μουσικού ντοκιμαντέρ ScreaminJay Hawkins: Put a Spell on Me του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Ώρα: 22.30 – 01.00 / ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 22.30 : ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο άνθρωπος ορχήστρα διασκευάζει γνωστά soundtracks ταινιών.

23.30 / ILLEGAL OPERATION Σχηματίστηκαν το 2000 και η σημερινή τους σύνθεση είναι Μανώλης Αγγελάκης (κιθάρα, φωνή), Στάθης Ιωάννου (κιθάρα, φωνητικά), Κώστας Καταληματίας ((μπάσο), Μάριος Σαρακηνος (τύμπανα) και Αντώνης Λιβιεράτος (κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά, φωνητικά).

  • ΛΕΙΒΑΘΩΣ, Αμφιθέατρο Άλσους Καλλιθέας στη Λακήθρα και ώρα 20:00 ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ

Τραγούδια, χοροί και έθιμα της Κεφαλονίτικης υπαίθρου.

Συμμετέχουν: Καλλιτεχνικοχορευτικός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας» & Πολιτιστικός Σύλλογος «Φωκάτα».

Επιστημονική-καλλιτεχνική επιμέλεια: Διονύσης Μπάλλας & Λαμπρογιάννης Πεφάνης. Χοροδιδάσκαλος: Διονύσης Μπάλλας.

Μουσικοί: Ελευθερία Edwards: τραγούδι, Λαμπρογιάννης Πεφάνης: βιολί, Σπύρος Μπουρμπούλης: κιθάρα, τραγούδι, Σπύρος Μπουρλής: ακορντεόν, τραγούδι,

Χαράλαμπος Κακαρούμπας: Σκορτσάμπουνο & Φλογέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» ώρα: 20.00.  Παιδικό Θέατρο «ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ».

Ο Αριστοφάνης αγανακτισμένος από την καπνιά του πολέμου εμφανίζεται σε ένα παιδικό πάρτυ και μαζί με τα παιδιά αποφασίζουν να ανεβάσουν το αντιπολεμικό του έργο την Λυσιστράτη και να τους τα ψάλλουν ομαδικώς.

 Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους ένα έργο για την Ειρήνη, γιατί η Ειρήνη είναι για όλους....

Παίζουν: Λίτσα Μουλίνου, Τζένη Παπαδημάτου, Άννα Μαρία Πετρίδου, Χαρά Μαρκέτου, Αντιγόνη Χριστοφοράτου, Δήμητρα Παπαδάτου, Τέα Μάλο, Ρόζα Μπεκατώρου. Στον ρόλο του Αριστοφάνη ο Νίκος Νικολούλης. Σκηνοθεσία : Τζένη Παπαδημάτου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαρία Πετρίδου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ ώρα 20.00. Έκθεση της BOJANA DIMITRIJEVIC στο Θαλασσόμυλο. Διάρκεια: 4 & 5/9. Συνδιοργάνωση, Δήμος Αργοστολίου.

Η Bojana Dimitrijević είναι Σέρβα ενδυματολόγος, σχεδιάστρια μόδας και ζωγράφος. αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σχεδιασμού του Βελιγραδίου και ειδικεύτηκε στη σχεδίαση σκηνικών κοστουμιών και μοντέρνων ενδυμάτων, υπό την καθοδήγηση της καθ. Ljiljana Žegarac. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας καλλιτέχνης από το 2004, μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σχεδίου της Σερβίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, εργάστηκε κυρίως ως ενδυματολόγος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ως σχεδιάστρια μόδας, έχει συνεισφέρει σε πολλές σερβικές και σλοβενικές εταιρείες μόδας για παιδιά.

Επιδιώκοντας να αναπτύξει περαιτέρω τους ελληνο-σερβικούς πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς, η Bojana ξεκίνησε και ίδρυσε την Ελληνο-Σερβική Αποικία Τέχνης.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 




00 inkefalonia general ad 300X250