Μαρίνος Σκλαβουνάκης - Κύματα : Ένα από τα ομορφότερα κτίρια του Αργοστολίου ο Θαλασσόμυλος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 19:13

Μαρίνος Σκλαβουνάκης - Κύματα : Ένα από τα ομορφότερα κτίρια του Αργοστολίου ο Θαλασσόμυλος

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Σκηνοθέτης Μαρίνος Σκλαβουνάκης εν όψει του 2ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς "Κύματα" που θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως και τις 3  Σεπτεμβρίου,  στο Αργοστόλι στον χώρο του Θαλασσόμυλου.

«Είναι η δεύτερη χρονιά  και  του δίνουμε έναν πιο διεθνή χαρακτήρα. Θα έχουμε φέτος όπως και τις επόμενες χρονιές  καλεσμένους από το εξωτερικό και θα κάνουμε αφιερώματα σε χώρες και δημιουργούς. Φέτος έχουμε καλεσμένους από την Σερβία  δύο πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες για να μιλήσουν για τα έργα . Όλες οι ταινίες που έχουμε φέτος  θα έχουν τους συντελεστές τους για να υπάρχει μία διάδραση με το κοινό».

«Έχουμε ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, στον Σέρβικο, μουσικές, μία έκθεση γελοιογραφίας και κόμικς και μία  πρωτότυπη έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Κύματα» από 22 γελοιογράφους της οποίας τα εγκαίνια  θα γίνουν τη πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στον Θαλασσόμυλο, στον καινούργιο διαμορφωμένο χώρο».

«Για την παρουσία των ξένων σκηνοθετών  στην Κεφαλονιά, η όποια δυσκολία υφίσταται ,αφορά στην μετάβαση τους. Οι Σέρβοι σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν μέσω Ζακύνθου γιατί δεν έχουμε φέτος σύνδεση με την Σερβία,-  ενώ οι Έλληνες σκηνοθέτες δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι   Σέρβοι σκηνοθέτες θα παραμείνουν στην Κεφαλονιά για 5 ημέρες, ενώ το αφιέρωμα τους είναι 3 ημέρες».

«Η ιδέα του φεστιβάλ γεννήθηκε την περσινή χρονιά. Ήταν επιθυμία δικιά μας και πρόταση του Δήμου Αργοστολίου. Συνεργαστήκαμε με επιτυχία και με αποδοχή από το κοινό και πιστεύουμε φέτος που είναι πιο μεγάλο και έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, να το υποστηρίξει . Έχει πιο πολλά πράγματα ,μεγαλύτερο ενδιαφέρον , είναι πιο πολύπλοκο και νομίζω και πιο ποιοτικό.

Είναι ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, έχει και  εκπαιδευτικά προγράμματα , ένα για τον κινηματογράφο με τον Γιάννη Οικονομίδη, ένα για το ντοκιμαντέρ με την Εύα Στεφανή και δύο από σκιτσογράφους για το σκίτσο και την γελοιογραφία, που μπορεί να δηλώσει συμμετοχή οποιοσδήποτε».

« Ο Θαλασσόμυλος είναι από τα ομορφότερα κτήρια του Αργοστολίου , έχει ξεκινήσει ήδη το Ροκ φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος, και συνεχίζουμε εμείς από 27 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου.  Το πρόγραμμα υπάρχει στο site  του φεστιβάλ «Κύματα»  και στα social media, θα γίνονται δύο προβολές την ημέρα και μπορεί να επιλέξει ο οποιοσδήποτε ποια θα παρακολουθήσει. Ελπίζω ο κόσμος να το στηρίξει, για να μας δώσει και εμάς θάρρος , γιατί είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Έχουμε πολλές συνεργασίες φέτος, δημοσιογράφους, από Σερβία και Ελλάδα, χορηγό τον ΕΟΤ και κάνουμε ένα κάλεσμα και στους ξένους τουρίστες που είναι εδώ. Μας έχει στηρίξει  ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού, επομένως είναι μια σύνθετη προσπάθεια όλων αυτών των φορέων ». 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250