Λύκειο Ελληνίδων: Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό για τους Σεισμούς του 1953

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 16:00

Λύκειο Ελληνίδων: Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό για τους Σεισμούς του 1953

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1953

Σεισμοί φοβερότατοι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΘΕΜΑ: «Πέτρα που απόμεινες στο χρόνο, μίλησέ μου…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στάμω Μαστρόκαλου ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χριστοθέα Κοσμάτου

ΕΦΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Αναστασία Μαγουλά

ΤΑΜΙΑΣ: Ανθή Αρβανιτάκη

ΕΦΟΡΟΣ ΦΙΛ/ΚΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ-ΛΑΟΓ/ΚΟΥ: Ελένη Φωή

ΕΦΟΡΟΣ ΙΜΑΤΙΟΘΙΗΚΗΣ: Έθελ Κρητικού

ΕΦΟΡΟΣ ΤΜ.ΜΟΥΣΙΚΗ-ΧΟΡΟΥ: Πατρούλα Βαρτελάτου ΕΦΟΡΟΣ ΤΜ.ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ: Αικατερίνη Αλεξανδρή ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ: Στάμω Μαστρόκαλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Διονυσία Κουμαριώτου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά την πρώτη εξαγγελία για την πραγματοποίηση Αφιερώματος σχετικού με τους σεισμούς του 1953 να προχωρήσουμε στην ανακοίνωση-γνωστοποίηση :

α) των επιτροπών που θα εργαστούν για την πραγματοποίηση του έργου αυτού β) των θεμάτων (φωτογραφία, εικαστικά έργα, κείμενα)

γ) των όρων συμμετοχής

δ) του χρόνου παράδοσης των έργων

ε) του τρόπου και τόπου παράδοσης των έργων

ΙΙ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τη φωτογραφία και εικαστικά έργα

Πρόεδρος:      Βασίλης Λουκάτος, Επαγγελματίας Φωτογράφος, Μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Φωτογράφων του MPIO (Master Photographer International Organization), Μέλος του Triple Master PWS  (Photo Wedding Stories).

Ίρις Κρητικού, Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης

Μαριέττα Πεπελάση, Ζωγράφος Στέλλα Κομηνά, Ζωγράφος Μπάμπης Πυλαρινός, Ζωγράφος

Ισμήνη Μπονάτσου, Ζωγράφος, Εκπαιδευτικός

Ελένη Χουρμούζη, Ζωγράφος, Εκπαιδευτικός

ΙΙΙ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τα κείμενα

Πρόεδρος  :    Σοφία Νεοφύτου, Φιλόλογος με εξειδίκευση στη Δημιουργική γραφή, Γεράσιμος Φαρακλός, Φιλόλογος, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας

Ζέφη Τσοκαναρίδου, Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχ., Μεταπτυχιακά στην

Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Δημόσια Ιστορία, μέλος ΛΕΑ

Χριστόφορος Χριστοφοράτος, Φιλόλογος, Δ/ντής Γεν.Λυκείου Κεραμειών

Ελένη Αντωνάτου, Φιλόλογος, μέλος ΛΕΑ

IV. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ηλίας Τουμασάτος, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Ευαγγελία Ζηνέλη, Οικονομολόγος, Ποιήτρια

Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα, Καθηγ.Φυσικής Αγ., Γραφίστρια

Αλεξάνδρα Αυγουστάτου, Φωτογράφος

Ιουλία    Κατσώνη-Μενάγια,    Μαθηματικός,    Μεταπτυχιακά    στη διδασκαλία   της   Ελληνικής   ως   δεύτερης   γλώσσας,   στη   Λαϊκή Παράδοση και Πολιτισμό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Α. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι φωτογραφίες έγχρωμες ή μαυρόασπρες πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε χαρτί ματ και μέγεθος 20εκ x 30εκ.

Να είναι πρωτότυπες και όχι αντίγραφα ή προϊόντα παραγωγής και επεξεργασίας.

Απαγορεύεται   να   έχουν   επάνω   λογότυπο,   ονόματα,   διαφημιστικά   (έμμεση διαφήμιση). Να μην προσβάλλουν το χαρακτήρα του θέματος και την προσωπικότητα τυχόν εικονιζόμενων προσώπων. Δεν επιτρέπεται οι φωτογραφίες να έχουν ως θέμα αρχαιολογικά μνημεία ή διατηρητέα, διότι λόγω της κείμενης νομοθεσίας, δε θα μπορούν να δημοσιευτούν στον Αφιερωματικό τόμο του Λ.Ε.Α.

Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από τίτλο και σύντομη περιγραφή έως 30 λέξεις.

Επίσης από σύντομο βιογραφικό του δημιουργού της έως 100 λέξεις. Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν με δύο τρόπους:

1.   Θα εκτυπωθούν σύμφωνα με τα ανωτέρω και θα σταλούν στη διεύθυνση του

Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου κατά προτίμηση με Courier και θα επιδοθούν

από τον Καλλιτέχνη

2.   Θα σταλούν ηλεκτρονικά στο email του Λυκείου. Το μέγεθος του Αρχείου να μην

ξεπερνά τα 4 MB.

3.   Θα παραδοθούν επίσης σε φλασάκι.

Β. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Όσοι ασχοληθούν με τον χώρο αυτό θα πρέπει να δηλώσουν ρητά αν είναι καλλιτέχνες εγγεγραμμένοι στο Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο ή Ερασιτέχνες.

Για όλους ισχύουν τα παρακάτω:

1. Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει 1-2 έργα –Να είναι πρωτότυπες

δημιουργίες-  και  πρέπει  να  μην  έχουν  παρουσιαστεί  ξανά  δημόσια,  να  έχουν πρωτοτυπία και δημιουργικότητα, τεχνική αρτιότητα, μήνυμα και απήχηση.

2.  Η επιλογή των υλικών είναι ελεύθερη

3.  Οι διαστάσεις των έργων να μην ξεπερνούν τα 50εκ. x 35εκ.

4. Κάθε δημιουργία να συνοδεύεται από τίτλο-θέμα, ονοματεπώνυμο δημιουργού   και   σύντομο   βιογραφικό   έως   100   λέξεις,   στοιχεία   επικοινωνίας (τηλέφωνο και email), ηλεκτρονικό αρχείο με το ή τα έργα αυτά.

Για όλες τις κατηγορίες έργων ισχύει η εξής αρχή: Τα ίδια τα έργα θα απoσταλούν στη Δ/νση του Λυκείου με Courier.

Προσοχή: αν ο δημιουργός είναι ανήλικος απαιτείται για τη συμμετοχή του συναίνεση του γονέα, ο οποίος με υπεύθυνη δήλωση θα επιτρέπει τη συμμετοχή του νέου ή νέας στο αφιέρωμα και τη δημοσίευση του έργου ή έργων του/της στον Αφιερωματικό τόμο, την ανάρτησή του στους ιστότοπους του Λ.Ε.Α. και την έκθεσή του με τα άλλα έργα του Αφιερώματος.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τα  είδη  του  κειμενικού  λόγου  στα  οποία  μπορούν  να  εκφραστούν     οι ενδιαφερόμενοι/ες είναι:

1.   Διήγημα

2.   Ποίημα με παραδοσιακή ή σύγχρονη μορφή

3.   Στοχαστικό Δοκίμιο

4.   Παραμύθι

5.   Ημερολόγιο

6.   Απομνημόνευμα, αφήγηση, περιγραφή

7.   Επιστημονικό άρθρο

8.   Επιφυλλίδα

9.   Χρονογράφημα

10. Θεατρικό κείμενο

11. Επιστολή

12. Συνέντευξη

13. Επίσης, το σκίτσο, η αφίσα και το σχηματικό ποίημα στα οποία παντρεύεται το κείμενο με την εικόνα είναι θαυμάσιες μορφές έκφρασης εφόσον πληρούν τις βασικές προδιαγραφές.

Έκταση κειμένων:

1.   Πεζά κείμενα: 600-4.000 λέξεις

2.   Ποιητικά κείμενα: έως 40 στίχοι

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Προς έκδοση υποβάλλονται πρωτότυπα κείμενα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί σε άλλο βιβλίο ή έντυπο ή δημοσιοποιηθεί μέσω διαδικτυακών ιστοχώρων. Τα κείμενα υποβάλλονται αποκλειστικά από τους δημιουργούς τους και κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Με την υποβολή του κειμένου (στο συνοδευτικό μέιλ) ο δημιουργός θα πρέπει να δηλώνει ρητά ότι συναινεί στη δημοσίευση του έργου του στην αφιερωματική έκδοση του Λυκείου Ελληνίδων-Παραρτήματος Αργοστολίου, χωρίς οικονομική απαίτηση από την πλευρά του εκ μέρους του Λ.Ε.Α. Ο δημιουργός διατηρεί το δικαίωμα αναδημοσίευσης του κειμένου του σε μεταγενέστερο χρόνο, με ρητή αναφορά στην πρώτη δημοσίευση.

Τα κείμενα και τυχόν συμπληρωματικό υλικό αποστέλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική   μορφή,   ως   συνημμένα   αρχεία   ηλεκτρονικού   ταχυδρομείου   στη διεύθυνση του Παραρτήματος Αργοστολίου του Λυκείου των Ελληνίδων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε περίπτωση που λόγω όγκου τα αρχεία δεν μπορούν να υποβληθούν μέσω συνημμένου αρχείου, είτε παραδίδονται σε USB memory stick στη διεύθυνση του Λ.Ε.Α.,   είτε   αποστέλλονται   (δωρεάν)   στο   προαναφερθέν   E-mail   μέσω   της ιστοσελίδας wetransfer.com

Για τα κείμενα θα πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες τυπογραφικές οδηγίες:

  • Αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου επεξεργάσιμου κειμένου (αποδεκτοί τύποι αρχείων: doc, docx και odt – δημιουργούνται με το πρόγραμμα Microsoft Word ή παρόμοια, όπως Open Office ή Libre Office. Παρακαλούμε να μην αποστέλλονται σε μορφή pdf, ούτε χειρόγραφα).
  • Τίτλος κειμένου: Πληκτρολογείται στην αρχή της πρώτης σελίδας, στοιχισμένος στο κέντρο, σε γραμματοσειρά Times New Roman ή Arial ή Calibri, 14 στοιχείων, έντονα (bold).
  • Όνομα συγγραφέα: Πληκτρολογείται κάτω από τον τίτλο, στοιχισμένο στα δεξιά, σε ίδια γραμματοσειρά με τον τίτλο, 12 στοιχείων, πεζά.
  • Κείμενο: Πληκτρολογείται σε γραμματοσειρά Times New Roman ή Arial ή Calibri, 12 στοιχείων, με μονό διάστιχο και πλήρη στοίχιση, χωρίς συλλαβισμό. Το κείμενο να είναι σε ενιαία μορφή (χωρίς ενσωματωμένα πλαίσια κειμένου, φωτογραφίες ή σχήματα). Διατηρήστε τα εξ ορισμού (default) περιθώρια του επεξεργαστή κειμένου σας.
  • Μετά το τέλος του κυρίως κειμένου, με γραμματοσειρά 11 χαρακτήρων και πλάγια γράμματα, να παρατεθεί σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα (το πολύ 10 γραμμές)
  • Αν το κείμενο περιέχει φωτογραφίες (ή σχήματα-διαγράμματα), αυτές δεν ενσωματώνονται σε αυτό, αλλά αποστέλλονται ξεχωριστά, σε αρχεία εικόνας (jpg ή tiff) ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi. Κάθε εικόνα φέρει όνομα αρχείου ΕΙΚ_1, ΕΙΚ_2 κ.ο.κ.. Στο τέλος του κειμένου ή σε ξεχωριστό αρχείο πρέπει να παρατίθενται λεζάντες για κάθε εικόνα. Για κάθε εικόνα ο συγγραφέας θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα για τη δημοσίευσή της και θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή προέλευσής της.
  • Σε περίπτωση που το κείμενο περιέχει ειδικούς χαρακτήρες (πολυτονικό, μουσική σημειογραφία, σύμβολα κλπ.) παρακαλούμε να αποστέλλεται επιπλέον και ένα αντίγραφο του κειμένου σε μορφή pdf.
  • Αν το κείμενο περιέχει υποσημειώσεις (δοκίμιο ή πραγματεία), θα πρέπει αυτές να είναι υποσελίδιες, στην ίδια γραμματοσειρά με το κείμενο και μεγέθους 10 στοιχείων, να είναι αριθμημένες (μορφή 1, 2, 3… ) και οι παραπομπές να έχουν μορφή όπως στα ακόλουθα παραδείγματα:

o Παραπομπή σε βιβλίο: Γεώργιος Ν. Μοσχόπουλος, Ιστορία της Κεφαλονιάς,

τ. 2ος: 1979-1940, Αθήνα: Κέφαλος, 1988, σσ. 52-57.

Παραπομπή σε συλλογικό έργο: Κώστας Καρδάμης, «Η μουσική στα Επτάνησα», στο: Θεόδωρος Π. Παππάς (επιμ.), Εγχειρίδιο Ιστορίας Ιονίων Νήσων, Κέρκυρα: Π.Ι.Ν./Ιόνιο Πανεπιστήμιο, 2019, σσ. 287-288.

Παραπομπή σε περιοδική έκδοση: Νικόλαος Μαραγκάκης, «Η σύλληψη και η εκτέλεση των πρωτεργατών του κινήματος της Σκάλας», Κεφαλληνιακά Χρονικά, τόμ. 21 (2021), σσ. 123-137.

o Παραπομπή σε διαδικτυακή πηγή: Ευρυδίκη Λειβαδά-Ντούκα,

«Παράγοντες εμψύχωσης και προπαρασκευής για τον αγώνα», Εφημερίδα των Κεφαλλήνων, online στη διεύθυνση: https://odusseia.gr/2022/02/18/ευρυδίκη-λειβαδά-παράγοντες-εμψύχως/ [πρόσβαση 09-08-2023]

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 έως 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Δ/ΝΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ: Λεωφόρος Γ. Βεργωτή, αρ. 70, Αργοστόλι, τ.κ. 28100

E mail Λυκείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. επικοινωνίας :

  • Λ.Ε.Α. : 26710-23019
  • Ευρώπη Μοσχονά : 26710- 23513, 6976738859
  • Διονυσία Κουμαριώτη : 26710-23440, 6937942887
  • Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα : 6977839837



00 inkefalonia general ad 300X250