Βιωματική Εκμάθηση Κεφαλληνιακών Χριστουγεννιάτικων Εθίμων στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 16:01

Βιωματική Εκμάθηση Κεφαλληνιακών Χριστουγεννιάτικων Εθίμων στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης (εικόνες)

Το πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου παρευρέθηκε στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης, παρουσιάζοντας τη Βιωματική Εκμάθηση  Κεφαλληνιακών  Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν για ακόμη μια φορά με μεγάλη χαρά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, τη κα Μαρία Σταυροπούλου και τη κα Ελπίδα Σοφιανίδη, έμαθαν τα τοπικά έθιμα, τραγούδησαν τα κάλαντα που έλεγαν οι παλιοί στην Αγία Θέκλη, αλλά και κατασκεύασαν αγιοβασιλίτσες και προκάδο πορτοκάλι.

Τέλος, με μεγάλη έκπληξη τους δόθηκαν δώρα κατασκευής των δυο κυριών και το βιβλίο του κ. Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού, «Κεφαλονίτικα Έθιμα του Δωδεκαημέρου».

Εν συνεχεία, ακολουθεί ομοίως στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη «Ο Δαμοδός» η Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου αύριο Πέμπτη 15/12 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, την Παρασκευή 16/12 για το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, ενώ τα απογεύματα 18:00-20:00 και των δυο ημερών, η βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τη Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Αγ.Θέκλη έθιμαΑγ.Θέκλη έθιμα 2Αγ.Θέκλη έθιμα 4