Τα «Μαγνητικά Πεδία» ταξιδεύουν στον κόσμο: Ποιοι απέκτησαν τα δικαιώματα για διανομή διεθνώς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 08:36

Τα «Μαγνητικά Πεδία» ταξιδεύουν στον κόσμο: Ποιοι απέκτησαν τα δικαιώματα για διανομή διεθνώς

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro» θα ενταχθεί στην ταινιοθήκη του Netflix πρώτα σε Ελλάδα και Κύπρο και στη συνέχεια στο εξωτερικό, ακόμα μια ελληνική παραγωγή ετοιμάζεται για διεθνή διανομή. 

Συγκεκριμένα, η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση – που αποτελεί και την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα φετινά Όσκαρ – έκλεισε μια σειρά από συμφωνίες για προβολή στο εξωτερικό. Το HBO Max αποκτά τα δικαιώματα διανομής στην Ευρώπη και η εταιρεία διανομής ανεξάρτητων ταινιών Hugoeast, για την Κίνα. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety που πρώτος δημοσίευσε την είδηση, η συμφωνία του HBO Max περιλαμβάνει χώρες όπως οι: Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Στο μεταξύ, η ισπανική πλατφόρμα streaming Filmin έχει αποκτήσει όλα τα δικαιώματα για την Ισπανία και Πορτογαλία. 

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του καλλιτέχνη και στη συνέχεια σκηνοθέτη Γούση, αποτέλεσε την έκπληξη. Πρόκειται για μια feel-good ιστορία στην Ελλάδα που έχει ήδη αποσπάσει βραβεία. 

Η υπόθεση είναι η εξής: Μετά την τυχαία συνάντησή τους φτάνοντας στην Κεφαλονιά, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί στο νησί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Και τότε, θα έρθουν πιο κοντά.

Μιλώντας στο Variety από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Γούσης είπε ότι η αναπάντεχη επιτυχία των «Μαγνητικών Πεδίων» είναι ένα «θαύμα» για «μια ταινία που κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξή της πριν από ένα χρόνο». 

Με πληροφορίες από το Variety

 kathimerini.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250