Ευαγγελία Παπαναστασάτου για την επιτυχία της: «Όταν άκουσα το όνομά μου, δεν ήξερα που βρισκόμουν» (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 10:23

Ευαγγελία Παπαναστασάτου για την επιτυχία της: «Όταν άκουσα το όνομά μου, δεν ήξερα που βρισκόμουν» (COSMOS 96,5)

H Ευαγγελία Παπαναστασάτου, που κέρδισε το 1ο Βραβείο για το έργο της «Τα απομεινάρια ενός πολέμου» στην Πρώτη Διεθνή Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το έργο της, το βραβείο της αλλά και τις εκδηλώσεις – εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε φέτος το καλοκαίρι.

Η κα Παπαναστασάτου αναφέρθηκε στην Διεθνή Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Ειρήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς και περιέγραψε το έργο της, στο οποίο υπάρχει μια εκκλησία η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον πόλεμο του ’40 αλλά και μετά από τον σεισμό. «Είχε μείνει η μισή εκκλησία και μου είχε κάνει εντύπωση και την ζωγράφισα» εξήγησε.

Αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την κριτική επιτροπή, η οποία έκρινε το έργο της και της έδωσε το πρώτο βραβείο τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι της τέχνης και γνωστοί ακόμα και σε αυτούς που δεν ασχολούνται με τις τέχνες. Η καλεσμένη αποκάλυψε ότι όταν άκουσε ότι πήρε το πρώτο βραβείο, δεν ήξερε που βρισκόταν. «Παρά το γεγονός ότι την Άνοιξη σε άλλο διαγωνισμό είχα κερδίσει την Τρίτη θέση, αυτό το βραβείο ήταν διαφορετικό… Από την διοργάνωση έως και το μέρος που βρισκόμασταν, τους Δελφούς» υπογράμμισε.

Η κα Παπαναστασάτου μίλησε και την 2η ατομική της έκθεση στα Φαρακλάτα η οποία είχε μεγάλη επιτυχία. Αναφορά έγινε και στον σύλλογο του χωριού «Παναΐτ Ιστράτι – Κυκλώπεια τείχη» ο οποίος φροντίζει το κτίριο στο οποίο γίνονται εκθέσεις και άλλες παρουσιάσεις.