Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης στον COSMOS 96,5 : «Να γίνει η Κεφαλονιά ένας κινηματογραφικός προορισμός»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 15:07

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης στον COSMOS 96,5 : «Να γίνει η Κεφαλονιά ένας κινηματογραφικός προορισμός»

O Σκηνοθέτης Μαρίνος Σκλαβουνάκης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» εν όψει του Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Kymata» που θα διοργανωθεί στον Θαλασσόμυλο του τριήμερο 9-10-11 Σεπτεμβρίου.

«Η αρχική προσέγγιση για το φεστιβάλ έγινε από τον κο Ρουχωτά. Βέβαια έγινε λίγο καθυστερημένα χρονικά, τον Ιούνιο και δεν είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε – όπως επιθυμούσαμε και όπως θα είναι του χρόνου  - επταήμερο. Εφόσον και ο Δήμος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση του, σκεφτήκαμε σαν πρώτη θεματική, να ξεκινήσουμε από την Κεφαλονιά. Να γνωρίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάνει πράγματα για το νησί, να γνωρίσουμε τις ταινίες τους, τα ντοκιμαντέρ τους, μουσικά βίντεο, διαφημίσεις …

Έχουμε και άλλες τέχνες στο φεστιβάλ όπως: αφίσες από κόμικς, από ταινίες. Έχουμε μουσική, παρουσιάσεις ψηφιακής φωτογραφίας με τοπία από την Κεφαλονιά και ένα εικαστικό εργαστήρι. Όλο αυτό γίνεται σε ένα πανέμορφο μέρος, το οποίο ο Δήμος έδωσε την δυνατότητα να το “εκμεταλλευτούμε πολιτιστικά”».

«Νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο. Θα έχουμε 2 παράλληλες προβολές μια με ντοκιμαντέρ και μια ταινία. Ο βασικός σκοπός είναι να γίνει η Κεφαλονιά ένας κινηματογραφικός προορισμός, οι ντόπιοι να γνωρίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν φτιάξει τις ταινίες…Την τελευταία μέρα θα έχουμε και μουσική και μια από όλες τις μέρες θα έχουμε και κρασί από τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς. Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή».

«Μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουμε και το πρόγραμμα  για την επόμενη χρόνια, όπου το Φεστιβάλ θα είναι επταήμερο και θα μπορούμε να το ανακοινώσουμε κιόλας. Θα έχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Φέτος έχουμε μια εσωστρέφεια, αλλά του χρόνου θα ανοιχτούμε προς τα έξω».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250