Eκθεση ''Από την Επανάσταση του 1821 στην Εθνική Αντίσταση'' στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης - Συμμετέχει η εικαστικός Μαριλένα Φωκά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 18:45

Eκθεση ''Από την Επανάσταση του 1821 στην Εθνική Αντίσταση'' στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης - Συμμετέχει η εικαστικός Μαριλένα Φωκά

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ.

Από τις 19 ως τις 27 Μαρτίου 2022 θα διαρκέσει η νέα έκθεση ''Από την Επανάσταση του 1821 στην Εθνική Αντίσταση '' στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης στην οποία συμμετέχουν με δημιουργίες τους αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες .

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022,στις 7 μ.μ. στο κτίριο του Μουσείου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης.

Την έκθεση θα προλογίσει ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει επισημάνει μεταξύ άλλων :''Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική δράση του Μουσείου που σηματοδοτεί την συστηματική έρευνα και την διαρκή ενασχόληση του με την Ελληνική ιστορία και παράλληλα την πρωτοβουλία του να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των Ελλήνων στις επόμενες γενιές. Η καθαρότητα των συλλήψεων που θα παρακολουθήσουμε στηρίζεται πρώτιστα στην αυθεντικότητα της ειλικρινούς κατάθεσης και στην προσωπική έμπνευση κάθε δημιουργού που έχει εντρυφήσει στην συγκεκριμένη θεματολογία. Οι καταθέσεις επισυνάπτουν και ενδυναμώνουν τις ενδείξεις της αλήθειας καθώς καθρεπτίζουν τους αγωγούς της μνήμης και διεγείρουν δραματουργικά τις πανανθρώπινες δράσεις .Τα ποικίλα εκθέματα ως χειρονομίες της ψυχής και της αντίληψης αφομοιώνουν και εξισορροπούν τις ζωτικές καταστάσεις με τα ζωογόνα γεγονότα που αναβιώνουν.

22519185 1888570597836911 4320706870688008555 n

Αποτελούν επιλεγμένα αφηγήματα με γενικευμένη επέκταση και ατμοσφαιρική θέαση που αποδίδονται και απεικονίζονται σε εμβληματικές χαράξεις με ευφρόσυνα στίγματα του πνεύματος και μηνύματα διαδραστικής συνδιαλλαγής. Οι καλλιτέχνες εισάγουν το φιλότεχνο κοινό σε ευπρόσδεκτα μονοπάτια ανάγνωσης και ενημέρωσης ,σε προσεγμένες διαγώνιες τομές γνώσης , σε λεωφόρους προέκτασης της εσωτερικότητας και σε ιδεολογικές εκφάνσεις προσφοράς και αγωνιστικότητας που στηρίζουν την προοπτική της διαχρονικότητας του Ελληνικού στοιχείου . Είναι σημαντικό πως την έκθεση που έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα επισκεφθούν μαθητές σχολείων της περιοχής και άλλων περιοχών και θα ξεναγηθούν σε αυτήν.''

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης και το Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.

1 2fg

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 8 π.μ - 3 μ.μ. και 5μ.μ - 9μ.μ. Σάββατο-Κυριακή: 5.30 μ.μ - 10 μ.μ Πληροφορίες: 210-9901400 & 6949 604247.

Για οργανωμένες επισκέψεις, σχολείων, συλλόγων, κ.α, πρέπει να προηγείται συνεννόηση στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον covid-19.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 3ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑΣ 4ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΠΟΡΤΡΑΙΤΟ