Πάτρα: 23χρονος προφυλακίστηκε για θανάτωση γάτας – Ιστορική απόφαση για τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 19:42

Πάτρα: 23χρονος προφυλακίστηκε για θανάτωση γάτας – Ιστορική απόφαση για τη χώρα

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Την πόρτα των φυλακών θα περάσει 23χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας πλησίον της οδού Παπαφλέσσα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κεκτημένο του φιλοζωικού κινήματος της Ελλάδας, καθώς είναι η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα. Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Ο δράστης ένας 23χρονος Ρομά εθεάθη από περιοίκους να περπατά, γεμάτος αίματα, έχοντας στα χέρια του μια δολοφονημένη γάτα και μια αυτοσχέδια λεπίδα.

Σύμφωνα με την κυρία Έλενα Αρβανίτη, δικηγόρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Ο 23χρονος, όπως αναφέρει το zoosos.gr, κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή.

Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

in.gr