Διονύσης Καππάτος: Προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στο πνεύμα της φιλοζωίας (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 09:09

Διονύσης Καππάτος: Προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στο πνεύμα της φιλοζωίας (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του συλλόγου ζωόφιλων «ΝΤΟΡΙΣ», Διονύσης Καππάτος και μίλησε για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο σύλλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας στην Κεφαλονιά.

Δράση ευαισθητοποίησης στα σχολεία

«Είναι μια δράση που έπρεπε να γίνει, ειδικά τώρα που βλέπουμε όσα γίνονται και αφορούν  την ευζωία των ζώων. Είχαμε κάνει μια αίτηση στην για την συγκεκριμένη δράση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  και με χαρά το δέχτηκαν. Πλέον ανταποκρινόμαστε στα καλέσματα του κάθε σχολείου και μιλάμε για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα ζώα συντροφιάς αλλά και να τους βάλουμε μέσα στο πνεύμα της φιλοζωίας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενθαρρυντικό, υπάρχει ανταπόκριση και ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλα σχολεία ώστε να τα επισκεφθούμε. Το κάνουμε με πολύ μεγάλη μας χαρά».

Καταφύγιο

«Το θέμα του καταφυγίου παραμένει στάσιμο. Σίγουρα δεν είμαστε στις πρώτες εγκρίσεις. Έχουν βγει κάποια κονδύλια για άλλα καταφύγια σε άλλες περιοχές. Ίσως υπάρξει επόμενη απόφαση και μέσα σε αυτή να είμαστε και εμείς. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση για να μπει το καταφύγιο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το κομμάτι της απόφασης που ελήφθη από την Περιφέρεια έχει να κάνει με την εικόνα που έχει σήμερα η πόλη μας – τα αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν – και δεν τιμάει κανέναν μας. Θα περίμενα  από κάποιον υπεύθυνο, να μας ενημερώσει για την πορεία όλου αυτού. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε σε όλους όσους καλούν για βοήθεια και αυτοί που έχουν την ευθύνη και πήραν την απόφαση να μην μπορεί το καταφύγιο να δεχτεί άλλα ζώα, να είναι εξαφανισμένοι. Είναι αστείο  ένας άνθρωπος με έντονη αυτοδιοικητική ενασχόληση, όπως ο Σωτήρης Κουρής να ισχυρίζεται ότι κλείνει μια δομή για να επιταχυνθεί η διαδικασία της δημιουργίας άλλης, από την στιγμή που ξέρει πόσο χρονοβόρα είναι η λήψη της οποιασδήποτε απόφασης. Εμένα ο Σωτήρης είναι φίλος μου, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι έκανε λάθος».

Ανάγκη για τρόφιμα και φάρμακα

«Ο Χειμώνας ήταν δύσκολος, αλλά μένουμε όρθιοι από την αγάπη και την προσφορά των συμπολιτών μας, αλλά και της βοήθειας που προσφέρει ο Δήμος. Υπάρχουν πάντα προβλήματα με τις τροφές και εκεί κυρίως εστιάζουμε για να μπορούν τα ζωάκια να ζουν αξιοπρεπώς, μέχρι να φτιαχτεί το σύγχρονο καταφύγιο».