Σαρδηνία: Ένας προορισμός που θυμίζει κάτι από Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:39

Σαρδηνία: Ένας προορισμός που θυμίζει κάτι από Ελλάδα!

 

 

Ένα ταξίδι πάνω από μία σμαραγδένια θάλασσα, μοναδικές σπηλιές και λευκή άμμο, αυτή είναι η Σαρδηνία με τοπία που μοιάζουν ελληνικά.

Ένα νησί που μαγεύει τους επισκέπτες της με τις φυσικές της αντιθέσεις, τα χρώματα, το φυσικό φως αλλά και τις παραδόσεις οι οποίες ακόμα διατηρούνται σε πολλά σημεία του νησιού. Μία άγρια και παρθένα φύση σε όλη της την έκταση!

Βρίσκεται στη μέση της Μεσογείου και χαρακτηρίζεται από τις ορεινές της εκτάσεις και το φυσικό της περιβάλλον . Στα πιο όμορφα σημεία της Σαρδηνίας θα βρείτε και τα πιο δημοφιλή θέρετρα - η Costa Smeralda με το Porto Cervo.

Η πρωτεύουσα είναι το Κάλιαρι, η οποία είναι μία λιγότερο τουριστική και περισσότερο επιχειρηματική πόλη, περικλείοντας, ωστόσο, το αξιόλογο μεσαιωνικό κέντρο, με την ατμοσφαιρική συνοικία Καστέλο. Εκεί θα βρείτε πολυσύχναστες πλατείες, γύρω από τις οποίες στριμώχνονται μικρά καφέ και εστιατόρια -μην παραλείψετε να δοκιμάσετε εκπληκτικό semi-freddo παγωτό στο Isola del Gelato.

Δεν γίνεται να φύγετε από την περιοχή αν δεν επισκεφθείτε το γειτονικό χωριό Αλγκέρο, μία ζωντανή μεσαιωνική γειτονιά με πέτρινα σπίτια, πύργους και αμέτρητα νουράγκι, τα οποία στο παρελθόν χρησίμευαν ως κατοικίες. Αν είστε λάτρεις των extreme sports, κοντά στο Αλγκέρο θα βρείτε το εξαιρετικά οργανωμένο κέντρο καταδύσεων Capo Galera.


Τα τελευταία χρόνια η Σαρδηνία αποτελεί hot spot της ιταλικής -και όχι μόνο- high class, η οποία ναυλώνει θαλαμηγούς και ιστιοπλοϊκά προκειμένου να απολαύσει τα τιρκουάζ νερά στις παραλίες της και τα μαγευτικά γύρω νησάκια της. Αν οργανώσετε κάποια εκδρομή στα κοντινά νησάκια της Σαρδηνίας, προτιμήστε το αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα.


Μην φύγετε αν δεν βρεθείτε στην περίφημη ροζ παραλία της νήσου Μπούντελι, ενώ, αν έχετε χρόνο, αξίζει να προσεγγίσετε τα νησιά Σαν Πιέντρο, με τους πολύχρωμους όρμους και τις αλυκές.