Πάσχα - Κέρκυρα: Συνωστισμός για το έθιμο των μπότηδων - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Μαΐου 2021 18:30

Πάσχα - Κέρκυρα: Συνωστισμός για το έθιμο των μπότηδων - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν τηρήθηκαν και παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας, το έθιμο τηρήθηκε

Συνωστισμός δημιουργήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας για το χαρακτηριστικό έθιμο του νησιού, με το σπάσιμο των «μπότηδων».

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρήθηκαν και παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας, το έθιμο τηρήθηκε και από τα σπίτια με τα παραδοσιακά «νταμάσκο» πέριξ του Λιστόν, τα εντυπωσιακά πήλινα δοχεία έπεσαν με κρότο από τα μπαλκόνια σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης.

kerk2.jpg

Copyright: Intime

kerk1.jpg

Copyright: Intime

Το έθιμο πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, όταν δεν επιτρεπόταν από τους Ενετούς στους ορθόδοξους Κερκυραίους να γιορτάσουν το βράδυ την Ανάσταση.

Πάντως, τόσο κατά το σπάσιμο των κανατιών, όσο και αργότερα το απόγευμα, η κίνηση στο κέντρο της Κέρκυρας ήταν αυξημένη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να απευθύνει ξανά έκκληση μέσω μεγαφώνων στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ μόλις στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ο κόσμος άρχισε σταδιακά να αποχωρεί.

Πηγή: ethnos.gr