Στην Ζάκυνθο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πρ.Παυλόπουλος & οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου & Αθηνών για την γιορτή του Αγ. Διονυσίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 13:11

Φωτογραφία: iridastudio.gr

Φωτογραφία: iridastudio.gr

Για τη συμπλήρωση 300 ετών από την μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η Ζάκυνθος θα τιμήσει φέτος τη συμπλήρωση 300 ετών από την ημέρα της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια.

Επιπλέον, στο νησί θα βρεθούν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ζακύνθου οι αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Κύπρου Χρυσόστομος, και πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα «πετάξει» για τη Ζάκυνθο με ειδική πτήση από την Προύσα το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου, οπότε ξεκινούν οι εκδηλώσεις, ενώ ανήμερα της γιορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου, θα αφιχθεί στο νησί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη, στις 19:00, θα γίνει η επίσημη κάθοδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Θα ακολουθήσει δοξολογία με περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί μέγας πατριαρχικός εσπερινός.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στις 02.00, θα αρχίσει η ακολουθία του όρθρου και η νυχτερινή θεία λειτουργία. Στις 07:30, θα τελεσθεί η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Την ίδια ημέρα, στις 19:30, θα γίνει η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 08:30, θα τελεσθεί η αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως θα γίνει η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή του στην ιερά λάρνακα.

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ