Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο - Ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 13:27

Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο - Ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες, στη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καταστάρι Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη, αλλά η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία γιατί από το μεσημέρι αναμένονται ισχυροί άνεμοι. Το θετικό είναι πως δεν απειλούνται σπίτια και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύθηκαν από τη Θεσσαλία και την Αθήνα. Συνολικά 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος. Λόγω της πρόγνωσης του καιρού, η πυροσβεστική θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις στο Καταστάρι ως το μεσημέρι. Για αυτό είναι σε ετοιμότητα και ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, προκειμένου να μεταβεί στη Ζάκυνθο με ελικόπτερο αν χρειαστεί.

Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαριές- Στενίτης στη Ζάκυνθο είναι οριοθετημένη περιμετρικά, με διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης έκτασης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.