Γόνιμη συνάντηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου των Τιράνων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 09:43

Γόνιμη συνάντηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου των Τιράνων

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συμφωνίας και Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας της Σχολής Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου των Τιράνων (ΠΤ) της Αλβανίας, ο Πρύτανης του ΠΤ, Καθηγητής κ. Αρτάν Χότζα επισκέφθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επικεφαλής αντιπροσωπείας. Μέλη της ήταν η η Κοσμήτορας Καθηγήτρια κ. Εσμεράλντα Κρομμύδα, η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σοφία Δεληγιώργη, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, Καθηγητής κ. Βικτώρ Ριστάνι, η Καθηγήτρια Αγγλικών Σπουδών, κ. Ρουντίνα Τζιλάρι, καθώς και οι καθηγητές Ελληνικών Σπουδών, κ. Ισιίντα Φότσι, κ. Εντλίρα Γιοργάκι, κ. Μακλένα Νίκα, κ. Ελβίς Μπράμο και κ. Ενεΐντα Μάταϊ.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία στις 9 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια κ. Κατερίνα Καμπάση και ο Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ιωάννης Καρράς. Το ΤΞΓΜΔ εκπροσώπησαν, επιπλέον, ο υπεύθυνος διερμηνείας, Καθηγητής κ. Στέφανος Βλαχόπουλος, ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κελάνδριας, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μαρία Τσίγκου, η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Λητώ Αλεξάκη, καθώς και οι διδάσκοντες κ. Σταυρούλα Βράιλα και κ. Σταύρος Κοζομπόλης. 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ΤΞΓΜΔ, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Ευσταθίου.

Οι εκπρόσωποι των δύο ιδρυμάτων συζήτησαν τη θέσπιση κοινών πτυχιακών, μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, την ανταλλαγή φοιτητών/-τριών και ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίων και συμποσίων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως αυτά προβλέπονται από το Μνημόνιο Συμφωνίας και Συνεργασίας που υπογράφτηκε στις 17/06/2021.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η επικείμενη συνεργασία θα συμβάλλει σημαντικά στις ανάπτυξη επιστημονικών, πολιτισμικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των δύο ιδρυμάτων και των δύο χωρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΡΑΝΩΝ 1