Ζάκυνθος: Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα – Γενική Συνέλευση την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 10:18

Ζάκυνθος: Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα – Γενική Συνέλευση την Τετάρτη

 Σε τέλμα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, τα οποία αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους και τονίζουν ότι δεν προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις το καλοκαίρι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως τώρα ισχυρίζονται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

«Επιστροφή δεν υπάρχει. Η΄ δεν θα υπάρχει Σωματείο Εργαζομένων ή πρέπει να απεργήσουμε, μήπως κάποιοι ενδιαφερθούν για το προσωπικό, τον εξοπλισμό, τον χώρο και την καθημερινότητα μας» δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σπύρος Χαριάτης και πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι δεν έγινε κινητοποίηση λόγω της τουριστικής περιόδου, όμως δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημά τους.

«Ήταν υποχρέωση μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα το καλοκαίρι. Από πέρσι τον Οκτώβρη ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε τον χώρο και τον εξοπλισμό. Δυστυχώς κανείς δεν βοήθησε ούτε Δήμαρχος αλλά ούτε και η Περιφέρεια. Μας άφησαν στο απολύτως τίποτα».

Σπύρος ΧαριάτηΓια την κατάσταση που επικρατεί στον πρώην ΦΟΔΣΑ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νερό, τουαλέτα και φως. Έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της η περιοχή. Δυσωδία υπάρχει παντού. Κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει βοηθήσει».

 

Από την πλευρά του, ο Ευστάθιος Μακρυπόδης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου, σημείωσε:

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια απαξίωση. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα ζητήματα μας και τα άμεσα προβλήματα, εξοπλισμό, προσωπικό, είδη ατομικής καθαριότητας, γάντια και μάσκες. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή. Περάσαμε όλο το καλοκαίρι με υποσχέσεις ότι κάτι θα αλλάξει. Δεν θέλαμε μέσα στο καλοκαίρι να κάνουμε κινητοποίηση μετά από δυο χρόνια που είχε το νησί να δουλέψει. Κάναμε υπομονή και πιστέψαμε κάτι θα γίνει αλλά τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τα απορριμματοφόρα δεν πλένονται, δεν καθαρίζονται, δεν συντηρούνται. Δεν υπάρχει διάθεση για αγορά ανταλλακτικών. Δεν βρίσκουμε άκρη δυστυχώς».

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: