Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας: Λύσεις και προτάσεις που θα μας βγάλουν από την αβεβαιότητα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 08:37

Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας: Λύσεις και προτάσεις  που θα μας βγάλουν από την αβεβαιότητα

Η οικονομία με την αειφόρο ανάπτυξη, η κλιματική κρίση με τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές δράσεις, η ψηφιακή καινοτομία με την επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός με την παιδεία, η υγεία και η ενέργεια με τη συνδεσιμότητα ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης “Regional Growth Conference, RGC 2022” που διοργανώθηκε από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Η συμμετοχή στην ζωντανή επίδειξη των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και στον διάλογο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την εύρεση συνεργατών για χρηματοδοτήσεις είναι υποχρέωση του κάθε αιρετού που έχει όραμα για το μέλλον το τόπου του.

Η ανάγκη για αλλαγή και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα είναι πιο επιτακτική από ποτέ και ο σκοπός του συνεδρίου ήταν να μας δώσει λύσεις και νέες προτάσεις που θα μας βγάλουν από αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & Θεμάτων Δρ. Κωσταντίνος Καποδίστριας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συνεδρίασε και η Επιτροπή Μαύρης Θάλασσας και Βαλκανίων της CPMR στην οποία συμμετέχουν μέχρι τώρα 13 Περιφέρειες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Αλβανία και την Γεωργία.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας υπογράμμισε τη σημασία των περιφερειακών συνεργασιών και τη δυνατότητα που προσφέρουν για να αντιμετωπιστούν προβλήματα διασυνοριακού χαρακτήρα, ενώ πρόσθεσε “σε μια δύσκολη συγκυρία καλούμαστε να αυξήσουμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε προγράμματα που φέρνουν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης, να ενισχύσουμε τη θέση και το ρόλο μας απέναντι στα Ευρωπαϊκά Όργανα και να αποκτήσουμε ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της Στρατηγικής για το Ιόνιο και την Αδριατική. Καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι μας στο ερώτημα για το μέλλον της Ευρώπης. Πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη; Πώς οραματιζόμαστε την περιοχή μας;”

Η ιδιαιτερότητα με το φετινό Regional Growth Conference ήταν πως διοργανώθηκε σε μια κομβική συγκυρία στην οποία συντελούνται, ομολογουμένως, κοσμοϊστορικές αλλαγές στον πλανήτη, αλλά και σε μια περίοδο, ταυτόχρονα, όπου η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία από ποτέ για να στηρίξει την ανάπτυξή της.

13


Ετικέτες: