Για πρώτη φορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 10:10

Για πρώτη φορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας

Ημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Τρίτη 5 Απριλίου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τις δύο νέες δομές του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του ΙΠ, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, που στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της μεταφοράς Τεχνολογίας και το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι δύο νέες δομές, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στην ημερίδα τα τρία μέλη ΔΕΠ, που στελεχώνουν τις δύο δομές, παρουσίασαν ενδεικτικά τη στοχοθεσία, αλλά και τις δράσεις των δομών.

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής, Α. Πατέλη μίλησε για το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τους στόχους του και το πλάνο λειτουργίας του. Ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Θ. Έξαρχος παρουσίασε το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και τις επικείμενες δράσεις του για το 2022 και ο Επικ. Καθηγητής, Ν. Μυλωνάς, παρουσίασε τις  δράσεις του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που αφορούν τη μεταφορά τεχνολογίας και τη σύνδεση των δύο νέων δομών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η  δικηγόρος και σύμβουλος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δρ. Μαρίνα Μαρκέλλου, αναφέρθηκε στην Προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας με έμφαση στην Πνευματική Ιδιοκτησία και παρουσίασε πρακτικά  παραδείγματα.

Από την πλευρά του ο EQE qualified European Patent Attorney, Δρ. Κωνσταντίνος Βαβέκης, μίλησε για την Προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας με έμφαση στις πατέντες. 

Η Σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας & χρηματοδοτήσεων, Δρ. Κατερίνα Τζωρτζάτου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε σε πρακτικά παραδείγματα μεταφοράς τεχνολογίας στην πράξη, ενώ την εκδήλωση «έκλεισε» η Υπεύθυνη του ΓΜΤ του ΙΤΕ/ΠΡΑΞΗ, Δρ Μαρία Μακριδάκη, που παρουσίασε το Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχει και το ΓΜΤ του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα μεταφοράς τεχνολογίας από ερευνητικές ομάδες του ΙΤΕ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ