Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Στον… αυτόματο, το «χαλινάρι», τι θα κάνει ο Θεόφιλος και έρχονται αλλαγές στην απλή αναλογική

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 10:15

Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Στον… αυτόματο, το «χαλινάρι», τι θα κάνει ο Θεόφιλος και έρχονται αλλαγές στην απλή αναλογική

Πάμε λοιπόν και σήμερα

ΣΤΟΝ …ΑΥΤΟΜΑΤΟ!

Δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα των περίπου 3 μηνών που απαιτείται μέχρι να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή δείχνει αρκετά μεγάλο διότι το ηττημένο Μέγαρο φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τα πάντα στον …αυτόματο!!! Σκουπίδια σε κεντρικά σημεία της πόλης, παραλίες όπως ο Πλατύς Γιαλός χωρίς υποδομές και ναυαγοσώστες, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται για να τα …παραλάβει ο νέος Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος. Και ένας Θεός ξέρει τι θα παραλάβει έτσι; Αφήστε όλα όσα ακούγονται για …πορίσματα και … «φέσια» 

αυτόματο

ΤΟ «ΧΑΛΙΝΑΡΙ»

Πολύ φοβάμαι ότι αυτούς τους τρεις μήνες το ηττημένο Μέγαρο δεν πρόκειται να καθίσει ήσυχο…Θα εκμεταλλευτεί αυτό τον χρόνο που ο Θεόφιλος δεν μπορεί να κυβερνήσει προκειμένου να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχει…Και ήδη δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Βέβαια το ότι ο Θεόφιλος δεν έχει ακόμη αναλάβει, δεν του απαγορεύει να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να καταγγέλει ή και να σταματάει ενέργειες που θα έχουν επίπτωση στη δική του θητεία! Χρειάζεται και λίγο … «χαλινάρι» και πρέπει ο Θεόφιλος να το φροντίσει 

χαλιναρι 1

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ;

Πολλοί ρωτούν: Τι θα κάνει ο Θεόφιλος στις βουλευτικές εκλογές; Ποιον θα στηρίξει; Για να πάρουν απάντηση θα πρέπει να θυμηθούν με ποιο σύνθημα κέρδισε τις δημοτικές εκλογές. Υπερκομματικός και ανεξάρτητος υποψήφιος πέρα από κόμματα και χρώματα. Έτσι λοιπόν αναμένεται να πορευθεί και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει τον Δήμαρχο Θεόφιλο είναι η καλή και εποικοδομητική συνεργασία με όποια κυβέρνηση προκύψει και με όποιον βουλευτή Κεφαλονιάς εκλεγεί! Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Αργοστολίου και του νησιού 

μιχαλατος 1

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Τελικά, δεν ξέρω αν θα προλάβει η απλή αναλογική του Κλεισθένη να δει την πρώτη μέρα των νέων Δημοτικών Αρχών. Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει παρεμβάσεις άμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση με κύριο μέλημα να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα για τους νέους Δημάρχους. Μάλιστα για το λόγο αυτό συνεδρίασε και η ΚΕΔΕ και πρότεινε αλλαγές.

Συγκεκριμένα προτείνεται, μεταξύ άλλων:

-Με ΠΔ που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Εσωτερικών θα καθορίζονται οι αρμοδιότητες δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών κατά κατηγορία δήμων , οι οποίες και θα εξειδικεύονται με απόφαση του δημάρχου.

-Θα υπάρχει σύμπραξη παρατάξεων ή και μεμονωμένων συμβούλων, η οποία θα δηλώνεται γραπτώς στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στη σύμπραξη θα πρέπει να συμμετέχει οπωσδήποτε η παράταξη του δημάρχου.

-Σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις και δημιουργείται κίνδυνος ζημιάς των δημοτικών συμφερόντων, το θέμα επιστρέφει στις Επιτροπές, οι οποίες και λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις.

-Κατάργηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων των τοπικών συμβουλίων

-Για τους δημάρχους που εκλέγονται την πρώτη Κυριακή επαναφέρεται το σύστημα συγκρότησης των Επιτροπών όπως το προέβλεπε ο 3852/2010.

Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε αν θα μπορέσουν οι νέες Δημοτικές Αρχές να κυβερνήσουν μόνοι τους χωρίς να απαιτούνται συνεργασίες. Πάντως ο νέος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει ξεκαθαρίσει ότι πιστεύει στη συνεργασία για το καλό του Δήμου και θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. 

αναλογική

Αυτά για σήμερα.

Για την αντιγραφή

Το παρατηρητικό περιστέρι της Πλατείας Βαλλιάνου 

περιστέρι 1 1