Η μοναδική παρέλαση χωρίς αστυνομία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 10:25

Η μοναδική παρέλαση χωρίς αστυνομία

Με τελετάρχη τον αντιδήμαρχο του Λαβάλ Βασίλη Αγγελόπουλο και πλήθος επισήμων του Κεμπέκ, του Καναδά και της ελληνικής παροικίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη λεωφόρο Ζάν Ταλόν του Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπου συνέρρευσε πλήθος κόσμου. Η δοξολογία στη μνήμη των πεσόντων τελέσθηκε πανηγυρικά στο ναό του Ευαγγελισμού στο Πάρκ Εξτένσιον παρουσία του δημάρχου του Ζεράλντ Τραμπλέ και άλλων επισήμων.

Στην παρέλαση έδωσαν δυναμικά το "παρών", ελληνικά σχολεία, εθνικοτοπικοί σύλλογοι και βετεράνοι. Παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Βασίλης Μπαλαμπάνος,ο ομοσπονδιακός βουλευτής Τζάστιν Τρουντό, ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος , οι δημοτικές σύμβουλοι Μάιρη Ντέρος και Ελεν Φωτόπουλος καθώς και άλλοι επίσημοι.

Στη συνέχεια, ο κόσμος πήγε στους εθνικοτοπικούς συλλόγους για να φάει την πατροπαράδοτη σκορδαλιά με το μπακαλιάρο, ενώ από την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ, κατά την προξενική δεξίωση, τιμήθηκαν ο Ορφέας Βοσνιάδης ως Ελληνας της Χρονιάς και ο δήμαρχος του Λαβάλ Ζιλ Βαγιανκούρ ως Φιλέλληνας της Χρονιάς, σε μια εκδήλωση όπου γιορτάζονται παράλληλα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ