Συλλυπητήριο ψήφισμα απο τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την απώλεια του Μαρίνου Χιόνη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 09:38

Συλλυπητήριο ψήφισμα απο τον  Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης για την απώλεια του Μαρίνου Χιόνη

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, όταν με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του διακεκριμένου οφθαλμίατρου Μαρίνου Χιόνη.

Με τον εκλεκτό αυτό άνθρωπο είχαμε συνεργαστεί τα τελευταία τρία χρόνια αποδεχόμενοι την πρότασή του να αθλοθετήσει τα τρία πρώτα βραβεία του Διαγωνισμού Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας , που προκήρυξε το Δ.Σ. το σχολικό έτος 2019-2020, ο οποίος δυστυχώς ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Με δική του πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκαν - σε συνεργασία & με τις οικογένειες Σπύρου & Αγγελικής Χιόνη και Δωροθέας ,χήρας Αλεξάνδρου Χιόνη – πέντε (05) Υποτροφίες στους αριστεύσαντες υποψηφίους του Νομού μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020.

΄Ενα χρόνο σχεδόν πριν είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να παρουσιάσουμε το πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο του εκλιπόντα κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής των Υποτροφιών αυτών στο ΄Αλσος του Κουτάβου. Εκπεφρασμένη επιθυμία του ήταν να συνεχιστεί η χορήγηση των Υποτροφιών αυτών και μάλιστα να γίνουν θεσμός.

Για το σκοπό αυτό είχε επαφές με μέλη της ομογένειας χωρίς να καταφέρει να βρει ανταπόκριση. Μέχρι και την τελευταία επικοινωνία μαζί του τον περασμένο Μάρτιο - και παρά τα προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα- μας μετέφερε την αγωνία του για τη συνέχιση του έργου του αυτού και συζητήσαμε τις λεπτομέρειες για τη φετινή απονομή. Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε έκτοτε και δεν είχαμε περαιτέρω επικοινωνία και η αποδημία του ματαίωσε τα σχέδιά του.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο Μαρίνο Χιόνη ήταν το πάθος και ο ενθουσιασμός με το οποίο αγωνιζόταν για τα οράματά του αλλά και η καθημερινή έγνοια του να προσφέρει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά με όση δύναμη είχε χωρίς ποτέ να περιμένει ανταπόδοση. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του! Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με συγκίνηση! Αιωνία του η μνήμη!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

Δημήτρης Ζαβιτσιάνος              Παρασκευή Κρούσσου