ΑΔΕΔΥ: Άμεση λήψη μέτρων για την υγεία των δικαστικών υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 15:30

ΑΔΕΔΥ: Άμεση λήψη μέτρων για την υγεία των δικαστικών υπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άμεση λήψη μέτρων για την υγεία των δικαστικών υπαλλήλων, και όλων όσων απαιτείται να κινηθούν στο χώρο των δικαστηρίων!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους και συναδέλφισσες δικαστικούς υπάλληλους, που εργάζονται στα δικαστήρια του Νομού μας. Παλεύουμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, προκειμένου να υπάρξει επαναλειτουργία των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων με σωστούς όρους και προϋποθέσεις. Η «συμβολική επανεκκίνηση από τη δικαιοσύνη», καθώς και η παράταση του δικαστικού έτους, έγιναν αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζών και την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων και δεν έχουν καμία σχέση με την εξασφάλιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Άλλωστε, όλοι παραδέχονται ότι οι συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις συνδέονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας και με το κύμα των μαζικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η προστασία της υγείας είναι κύρια ευθύνη του κράτους και όχι μόνο ατομική των εργαζομένων. Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης» και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες ,με την παροχή όλων των αναγκαίων μέσων προφύλαξης.

Διεκδικούμε:

Την άμεση λήψη μέτρων σχετικά με την προστασία της υγείας των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων και γενικότερα όλων των ανθρώπων που απαιτείται να κινηθούν στο χώρο των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποίηση τεστ διάγνωσης κορονοϊού σ’ όλους τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, στα υποθηκοφυλακεία και στα κτηματολογικά γραφεία.
  • Επαρκή εξοπλισμό των δικαστηρίων με μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) προς τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικηγόρους και τους διαδίκους με ευθύνη του κράτους. Να παταχθεί η αισχροκέρδεια!
  • Πραγματοποίηση απολύμανσης τακτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, όλων των χώρων των δικαστηρίων.
  • Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής (ευρύχωρες αίθουσες κ.λπ.), και της καθαριότητας των χώρων, προκειμένου να εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να παρθούν.
  • Πρόσληψη γιατρών υπηρεσίας σε όλα τα δικαστήρια.
  • Να καλυφθούν τα κενά στις θέσεις δικαστικών υπαλλήλων με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στην παράταση του δικαστικού έτους και του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, σενάρια που προωθούνται εδώ και χρόνια και έρχονται στο όνομα της πανδημίας με σκοπό να παγιωθούν.
  • Οι όποιες διαδικαστικές ενέργειες απαιτηθούν, μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων, να μην προξενήσουν νέα βάρη και δαπάνες στους προσφεύγοντες.

Μόνο με την πάλη και τη διεκδίκηση μας
μπορούμε να διασφαλίσουμε τη λήψη μέτρων
για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός - Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός».

Αργοστόλι 30/04/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου