ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη συμβασιούχων δημοσίου: Οργανώνουμε την πάλη για μόνιμη – σταθερή εργασία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 11:30

Την Δευτέρα 14/10/2019 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ευρεία σύσκεψη συμβασιούχων συναδέλφων του Δημοσίου.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν συνάδελφοι συμβασιούχοι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Δασοπροστασία, τους Δήμους, τα Νοσοκομεία. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της επικείμενης απόλυσής τους λόγω λήξης των περισσότερων συμβάσεων το επόμενο διάστημα και γενικά η διαιώνιση και διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που υποκλίνεται στα κέρδη των λίγων μονοπωλιακών ομίλων, διασφαλίζοντας φθηνότερο «εργατικό κόστος» (μισθολογικό και μη μισθολογικό). Αυτή την επιλογή υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, κλιμακώνοντας την επίθεση και πατώντας ο ένας (ΝΔ) στα «επιτεύγματα» του άλλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 4 εργαζόμενοι από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) που είχαν σύμβαση μέσω ΚΕΛΠΝΟ, 7 εργαζόμενοι στους Δήμους. Τέλος Οκτώβρη απολύονται οι υπόλοιποι στους Δήμους και στην Περιφέρεια, τέλη Γενάρη στην δασοπροστασία και τέλη Φλεβάρη στα νοσοκομεία….

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι κατήγγειλαν τις χαμηλές αποδοχές (450 – 500 ευρώ), τις ελλείψεις σε μέσα και υποδομές στις υπηρεσίες που δουλεύουν, την λογική του «ωφελούμενου» και όχι του εργαζόμενου που επικρατεί, την προοπτική εκχώρησης σε εργολάβους των υπηρεσιών αυτών, την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους κ.α. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους αντιμετωπίζουν, εκτός από την απόλυση, και τον μη υπολογισμό των ενσήμων των δύο τελευταίων μηνών, έχοντας ακόμη ένα εμπόδιο για να πάρουν το επίδομα ανεργίας!!! Οι εργαζόμενοι δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ελαστική εργασία και τη «μερική ζωή».

Η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις

• Να συσταθεί επιτροπή εργαζομένων από όλους τους χώρους που σε συνεργασία με τα σωματεία και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ θα προβάλλει και θα διεκδικεί λύσεις στα παραπάνω οξυμένα προβλήματα.
  • Να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στους διοικητικούς υπεύθυνους, προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Να δοθεί συνέντευξη τύπου από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και την επιτροπή των συμβασιούχων συναδέλφων, την ερχόμενη Πέμπτη 24/10/2019 στην αίθουσα συνεδρίων του Νοσοκομείο, στο Αργοστόλι.
  • Να διεκδικηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για όλα τα ζητήματα.

Κάνουμε υπόθεση όλων το αίτημα για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αργοστόλι 15/10/2019

Ο Πρόεδρος