Ανακοίνωση – Κάλεσμα της ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ για τη λαϊκή παρέμβασή μετά την ψήφιση των μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 19:24

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ για τη λαϊκή παρέμβασή μετά την ψήφιση των μέτρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Η ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ώστε πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστούν, για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων.


Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να γίνει ισχυρή και αποτελεσματική με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις. Αρκεί ο λαός να αποβάλει το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να αποδεσμευτεί από τα ιδεολογήματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Η επιδίωξη του συστήματος να τσακίσει το λαό με τον εκβιασμό ή με την παγίδευση στα γρανάζιά του μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτύχει. Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, αψηφώντας την προσχεδιασμένη και προκλητική κυβερνητική καταστολή και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή η ταξική εργατική – λαϊκή δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανασύνταξη του κινήματος, στη διαμόρφωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα αναδείξει το λαό σε πρωταγωνιστή και στην εξουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τα δεσμά των μονοπωλίων και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος.


Η ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης καλεί τον Κεφαλονίτικο λαό την Κυριακή 11/11/2012 – ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού- και ώρα 6.00μ.μ. στα Γραφεία του Κόμματος σε Αργοστόλι και Ληξούρι, για να διαδηλώσουμε στις γειτονιές την αντίθεσή μας και την αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε και να καταργήσουμε στην πράξη τη νέα επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.