Το ΕΛΜΕΚΙ για την κλίμακωση στις κινητοποιήσεις και τα ερωτηματολόγια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 09:27

Το ΕΛΜΕΚΙ για την κλίμακωση στις κινητοποιήσεις και τα ερωτηματολόγια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ώρα χαμένη. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν από όλα στα σχολεία, στις γειτονιές, μαζί με το ταξικό κίνημα, για νέα πανελλαδική απεργία μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου όταν η Βουλή θα συζητά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πακέτου.

Η 24ωρη απεργία έδειξε μερικώς την τεράστια και αφανέρωτη ακόμα δύναμη της εργατικής τάξης.
Η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας θα είναι το αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα, με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, την παρεμπόδιση και τη ματαίωσή τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους. Θα είναι το αποτέλεσμα της χειραφέτησης όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες, τα κόμματα του κεφαλαίου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα, αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας τα παίρνουν όλα και η οποία ευθύνεται για τα βάσανα που ζούμε.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το παρακάτω πλαίσιο ενότητας και κοινής δράσης:

• Τα μέτρα έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών, αποτελούν υλοποίηση πάγιων απαιτήσεων των μεγάλων μονοπωλίων, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Δε σώζουν κανέναν εργαζόμενο και καμιά πατρίδα.

• Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα δεν είναι προϊόν ανικανότητας των αστικών κομμάτων και των πολιτικών, κακής εκτίμησης και διαχείρισης, δεν είναι αναποτελεσματικά. Είναι μέτρα που απορρέουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεσματικά εφόσον η στόχευσή τους είναι να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξήσουν την εκμετάλλευσή μας.

• Η ανάπτυξη την οποία τάζουν δε θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία, δε θα λύσει τα προβλήματά μας. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των λίγων, θα είναι ανάπτυξη στηριγμένη στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας και ο προθάλαμος της επόμενης, ακόμα χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης. Γι' αυτό δεν αναζητάμε καλύτερο διαχειριστή, δεν έχουμε ορίζοντα στην πάλη μας κάποια μεγαλύτερη επιμήκυνση, ένα καλύτερο μνημόνιο, ένα καλύτερο "κούρεμα", μια καλύτερη δανειακή σύμβαση.
Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν μόρφωση και Υγεία για όλους μας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι μας, διακοπές, ξεκούραση και ασφαλές μέλλον. Και αυτά μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε μόνο μέσα από μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος, με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

• Διαχωρίζουμε τις ευθύνες μας από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, τις ηγεσίες άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ακόμα και τώρα αποπροσανατολίζουν, κρύβουν την αλήθεια ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενικευμένη καπιταλιστική κρίση. Μιλάνε για κρίση χρέους, για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, για αναποτελεσματικά μέτρα και ανίκανους διαχειριστές, για την ανάγκη πιο δίκαιης κατανομής των βαρών, για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων, για τυφλούς που ζουν σε γυάλινους πύργους. Ακόμα και όταν υποχρεώνονται να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να τις εκφυλίσουν, να τις υπονομεύσουν, να είναι χωρίς συνέχεια, τουφεκιές στον αέρα.

• Εμείς αγωνιζόμαστε για συνδικάτα γερά, μαζικά, με πόδια στους τόπους δουλειάς, που θα έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι σε αυτά και δε θα είναι άλλοθι και εφαλτήριο βολέματος μιας κάστας εργατοπατέρων.
Συνδικάτα που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φυλή, εργασιακή σχέση, αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία, κατά της αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου για τον πλουτισμό μιας χούφτας παρασίτων. Με αυτό το πλαίσιο, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σας καλούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να δώσουμε τη δική μας συμβολή στην επόμενη πανελλαδική απεργιακή μας απάντηση σε μια πορεία κλιμάκωσης τόσο των μορφών πάλης μας όσο και του πλαισίου της δράσης μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Η αξιολόγηση είναι εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.


Τα ερωτηματολόγια της αξιολόγησης (σφαγής) ήρθαν. Κυβέρνηση – πλουτοκρατία – κόμματα του ευρωμονόδρομου ζητούν τη συναίνεση των θυμάτων, για να κάνουν δήθεν μια σωστή αξιολόγηση. Να μην πέσει κανείς στην παγίδα. Δεν υπάρχει καλή αξιολόγηση. Τους στόχους τα κριτήρια και τα αποτελέσματα τα έχουν προκαθορίσει. Η αξιολόγηση είναι εργαλείο για ένα πιο ταξικό σχολείο, με ιδιωτικοοικονομική λειτουργία, με manager διευθυντή, με πελάτες μαθητές – γονείς. Είναι εργαλείο για την ισοπέδωση όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, για την καλλιέργεια της ανθρωποφαγίας μεταξύ μας, για εφεδρείες – απολύσεις και οικονομική εξαθλίωση. Εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση είναι το ίδιο πράγμα.

Να μη συμπληρώσει κανείς τα ερωτηματολόγια.
Εμμένουμε στη θέση:
1. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
2. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης.
3. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
Αργοστόλι 4 Οκτωβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                                             Τουλάτος Παύλος