ΕΛΜΕΚΙ: Γενική Απεργία - Λαϊκό πρόβλημα η παιδεία και η ειδική αγωγή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 23:36

ΕΛΜΕΚΙ: Γενική Απεργία - Λαϊκό πρόβλημα η παιδεία και η ειδική αγωγή

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ10.30 π.μ. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολεία του Νομού. «Κορωνίδα» η υπονόμευση της λειτουργίας του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) στα Φαρακλάτα, από την πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ. Οι ελλείψεις του σχολείου αυτού είναι ενδεικτικές:

• Από εκπαιδευτικό προσωπικό:
Λείπουν φιλόλογος, μαθηματικός, μουσικός, καλλιτεχνικών μαθημάτων, οικιακής οικονομίας.
• Από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό:
Λείπουν ψυχολόγος, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργός
• Τέλος, λείπει το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Τα προβλήματα στις μεταφορές, που εκτιμάμε ότι θα ενταθούν στην πορεία του χρόνου, δεν έχουν λήξει για δεκάδες μαθητές σε μια σειρά σχολεία. Για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες το πρόβλημα στις μεταφορές σημαίνει καταστρατήγηση κάθε δυνατότητας να μορφωθούν. Στο ΕΕΕΕΚ βρίσκονται σε εκκρεμότητα 2 ταξί (από τα πέντε) και επίκειται επαναδημοπράτηση... Αυτή είναι η εικόνα της ειδικής αγωγής στο Νομό και πανελλαδικά.
Την ίδια στιγμή στεγνώνουν οι πόροι των σχολείων και είναι ενδεικτικό ότι ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος (π.χ. νηπιαγωγείο Φαρακλάτων – σημ. το ίδιο το οποίο κινδυνεύει να πέσει η στέγη). Αν είναι αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σήμερα, αύριο, μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων, τα όποια στοιχεία δημόσιας εκπαίδευσης θα αποτελούν παρελθόν.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών στη στελέχωση όλων των σχολείων με προτεραιότητα τα ειδικά, τα ΕΠΑΛ και τα περιφερειακά. Ούτε μία άλλη διδακτική ώρα χαμένη. Κάλυψη του δικαιώματος σε δημόσια δωρεάν ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Έκτακτη ενίσχυση των σχολείων για τις λειτουργικές τους δαπάνες. Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των υποδομών.
Ειδικά για την ειδική αγωγή διεκδικούμε:
1. Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ειδικευμένο Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό, Βοηθητικό και Τεχνικό προσωπικό σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να μη καταργηθεί ή συγχωνευτεί καμία δομή Εκπαίδευσης - Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑμΕΑ και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
2. Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων: χρήματα, υλικά, βιβλία, βελτιώσεις υποδομών και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή για όλα τα παιδιά, και προκειμένου να αναδείξει αυτά τα προβλήματα τη μέρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους στη μάχη.
Προχωρά σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ
των γραφείων α΄βάθμιας και β΄βάθμιας
από το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη.

Αργοστόλι 25 Σεπτεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                      Τουλάτος Παύλος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ