5 λόγοι για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 10:22

5 λόγοι για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ζούμε δύο χρόνια υπό καθεστώς διαρκών εκβιασμών. Ο φόβος έχει μετατραπεί στο βασικό εργαλείο των πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου. Οι αγώνες όμως που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν την αντίθεση της τεράστιας πλειοψηφίας της κοινωνίας στην συγκεκριμένη πολιτική. Έδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την κερδοφορία των τραπεζιτών και του ΣΕΒ.

 

Τώρα αποφασίζουμε εμείς! Ψηφίζουμε για αντιμνημονιακή κυβέρνηση με κορμό την Ριζοσπαστική Αριστερά, γιατί:
1. Αυτά τα δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας, των μνημονίων και των συμβάσεων που καταστρέφουν την χώρα και τον λαό. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τόσο τα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννάει η συγκεκριμένη πολιτική όσο και τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.


2.Κατάφερε να αποτελέσει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(-ΛΑΟΣ). Ακριβώς για αυτό έχει δεχτεί και τις πιο σκληρές επιθέσεις από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και έσπασε τον δικομματισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανανεώνοντας το πολιτικό σκηνικό.


3.Συμμετείχε και συμμετέχει στους αγώνες του λαού στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα κινήματα «δεν πληρώνω», κατά των χαρατσιών, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Συμμετέχει στους αγώνες, τους μπολιάζει και μαθαίνει από αυτούς με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και στην αυτονομία τους.
4.Το πολιτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού από την κρίση, μέτρα υποστήριξης των ανέργων, αλλά και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα συνολικά εναλλακτικό σχέδιο ανατροπής της σημερινής πολιτικής. Ενάντια στην εξυπηρέτηση ενός άδικου και ταξικού χρέους, παλεύει αξιοποιώντας κάθε μέσο για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και θέτει αδιαμφισβήτητα σε προτεραιότητα τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ενάντια στην πολιτική που μοιράζει δεκάδες δις στους τραπεζίτες παλεύει για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Για την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και απελευθερώνουν τις απολύσεις. Για την πραγματική φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας. Για μία ανάπτυξη στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι της κερδοφορία του κεφαλαίου.
5.Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή και ειλικρίνεια αγωνίζεται για την κοινή δράση και την συμπαράταξη της αριστεράς. Για να ανατραπεί το σάπιο πολιτικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά η οποία να συνενώνει όλους τους αντιμνημονιακούς πολίτες που βλέπουν ότι η μοναδική δύναμη που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μπροστά στο κλίμα κατάρρευσης των κομμάτων του μνημονίου προσπαθούν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να εκβιάσουν την επιλογή της.

Στις 17 Ιουνίου οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχουμε τη δυνατότητα να σπάσουμε τον εκβιασμό και να επανεκλέξουμε βουλευτή της Αριστεράς.. Έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε με βάση την αξιοπρέπεια μας και όχι τον φόβο. Είναι στο χέρι μας η ανατροπή και η δημιουργία ενός εναλλακτικού δρόμου με συμμετοχή, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Να επιλέξουμε ΣΥΡΙΖΑ και όχι μνημόνιο.

Το Γραφείο Τυπου