ΕΛΜΕΚΙ: Σήμερα Γενική Συνέλευση - Θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:59

ΕΛΜΕΚΙ: Σήμερα Γενική Συνέλευση - Θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα

ΟΛΟΙ στην έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΠΕΜΠΤΗ 14/10, ώρα 6.30 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (Φαραώ) προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
το Εφετείο Αθηνών έβγαλε την απεργία - αποχή ΔΟΕ - ΟΛΜΕ παράνομη, αποδεχόμενο το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (μη λήψη απόφασης από γενική συνέλευση, μη προσφυγή στον ΟΜΕΔ, έλλειψη προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας!!!). Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική όπως της ΑΔΕΔΥ. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιχειρούν με συνεχόμενες αγωγές και δικαστικές προσφυγές να χτυπήσουν τον δίκαιο αγώνα μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ.

Εδώ και τώρα ΔΟΕ - ΟΛΜΕ πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν άμεσα σε νέα κήρυξη απεργίας - αποχής λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την επιτυχία της. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή θα είναι αναντίστοιχη με την απαίτηση των 100.000 απεργών που στις 11/10 έστειλαν υπερήφανο μήνυμα κλιμάκωση του αγώνα. Ο αγώνας πρέπει να κρατηθεί ζωντανός με όλα τα μέσα!! Συνεχίζουμε το μακρύ αλλά δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης! Ούτε βήμα πίσω. Η Απεργία αποχή πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνα πρέπει να κλιμακωθεί!! Εδώ και τώρα κοινή συνεδρίαση των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ για το συντονισμό του αγώνα! Όπλο μας η ενότητα του κλάδου!!
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις «από τα πάνω», ότι δήθεν μια άλλη κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα. Έχουμε εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Ο νόμος 4823/21 πατάει στο νόμο 4547/18 του Γαβρόγλου. Η προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι δέσμευση και των τριών μνημονίων, που προσπάθησαν να υλοποιήσουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Πρόταση για την κλιμάκωση της πάλης:

• Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.
• Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης στον κατάλληλο χρόνο.
• Καλύπτουμε με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας (διευκολυντικές στο ωράριο του κάθε συναδέλφου) για όσους συναδέλφους ενδεχομένως δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.
• Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΔΟΕ - ΟΛΜΕ την Παρασκευή 15/10.
• Νέο Συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα και απεργιακή κλιμάκωση με 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων.
• Καμία συγχώνευση τμημάτων. Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις δ/νσεις της χώρας μαζί με γονείς και μαθητές.
• Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το γράμμα των σωματείων. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδα ΑΣΓΜΕ)
• Να γίνει άμεσα κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον συντονισμό των δράσεων.
• Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλεία και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ,

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αργοστόλι 13-10-2021

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες: