Σάμη: Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις διώξεις ενάντια σε όσους αντιστάθηκαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:50

Σάμη: Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις διώξεις ενάντια σε όσους αντιστάθηκαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει τις σχεδιαζόμενες διώξεις ενάντια σε όσους αντιστάθηκαν στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών και διεκδίκησαν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Σάμης και Πυλάρου.

Η ποινικοποίηση της λαϊκής και συνδικαλιστικής πάλης για να μην τοποθετηθούν νέες ανεμογεννήτριες στις πολύπαθες πλημμυρόπληκτες περιοχές Σάμης και Πυλάρου, προκειμένου να  μην οξυνθούν παραπέρα τα πλημμυρικά φαινόμενα  που συστηματικά πλέον αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές, αποτελεί μια απαράδεκτη μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου επενδυτικού ομίλου. Οι διώξεις αυτές, εκτός των άλλων έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν εκ νέου το λαό, ενόψει της υλοποίησης νέων σχεδίων εγκατάστασης τέτοιων σταθμών στους ορεινούς όγκους της ίδιας περιοχής αλλά και άλλων. Αποτελεί πρόκληση ότι ενώ οι εγκαταστάσεις αυτές γίνονται με αποκλειστικό σκοπό τα κέρδη των ομίλων, δημιουργούν παράλληλα μεγάλους  κινδύνους για τις περιοχές που εγκαθίστανται  και τους κατοίκους, υποθηκεύοντας συνολικά το μέλλον τους.         

Ακόμη όμως μεγαλύτερη πρόκληση,  αποτελεί το γεγονός ότι αντί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας,  της ευρύτερης περιοχής από αυτές τις ογκώδεις παρεμβάσεις και να διωχθούν οι υπαίτιοι της διαχρονικής και επαναλαμβανόμενης  καταστροφής της από τις πλημμύρες, διώκονται οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και όσοι συμπαραστάθηκαν στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους που είναι: 

  • Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που απαιτείται για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν από νέες καταστροφές.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ υιοθετώντας το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, συμπαραστέκεται στους διωκόμενους  (μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρός του) και απαιτεί εδώ και τώρα το σταμάτημα  όλων των διώξεων και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

                                                                                                        Αργοστόλι 12 /10/2021        

                                                                                  Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ