Η Περιφερειακή σύσκεψη αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 20:54

Η Περιφερειακή  σύσκεψη αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή από όλους τους δήμους, η Περιφερειακή σύσκεψη Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Το παρόν έδωσαν τα στελέχη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μπίρμπας Δ. και Σκούτας Π. καθώς και οι βουλευτές Κέρκυρας Σαμοίλης Στ. και Κεφαλονιάς-Ιθάκης Θεροπεφτάτου Α. Στην σύσκεψη ανταλλάγησαν απόψεις και εκτέθηκαν οι εμπειρίες των αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος από κάθε περιοχή.

Κοινή ήταν η διαπίστωση για την δυσμενή θέση του θεσμού της αυτοδιοίκησης στις συνθήκες του μνημονίου και του «Καλλικράτη», καθώς και για την αποτυχημένη διαχείριση που ασκείται από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών , ιδιαίτερα των τεσσάρων πιο μεγάλων.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός για ζητήματα όπως ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων , η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, η παρουσία των υδρογονανθράκων , ο καθορισμός χρήσεων γής και η χωροταξία της Ιόνιας Περιφέρειας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων, η ανάγκη άμεσης μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, η εφαρμογή πολιτικών αλληλεγγύης για μεγάλο αριθμό συμπολιτών που υποφέρουν, η πολιτική για φθηνό και πόσιμο νερό.

Στη βάση αυτού του προβληματισμού αποφασίστηκε από την σύσκεψη η συγγραφή του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα Ιόνια νησιά.
Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει την πολιτική βάση τόσο για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όσο και τις κυβερνητικές επιλογές του κόμματος στην περιοχή.

Η προετοιμασία του προγράμματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης, με την συμμετοχή των μελών του κόμματος, των κινημάτων, και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστεί σε ειδική δημόσια εκδήλωση.

Τέλος, για τον συντονισμό των προσπαθειών αυτών, συγκροτήθηκε δεκαεπταμελές συντονιστικό αποτελούμενο από τους: Γαλιατσάτο Θ. περιφερειακό σύμβουλο ως συντονιστή, Ασπιώτη Κ., Δημητράτο Γ., Δρακονταειδή Κ., Δρακουλόγγονα Π., Κάγκα Α., Κακολύρη Δ., Κασιμάτη Α., Νικητάκη Ε., Νικολούζο Κ., Ντούσικο Λ., Παγώνη Σ., Πετράτο Κ., Ρεδεστινό Γ., Σιγούρο Τζ., Στραβοράβδη Δ., Ταφλαμπά Α.

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ