Concealer: Πώς να το χρησιμοποιήσεις για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε ατέλεια του δέρματος σου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 16:00

Concealer: Πώς να το χρησιμοποιήσεις για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε ατέλεια του δέρματος σου

Η ακμή, οι κηλίδες γήρανσης, oι υπερχρωματισμοί και οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι το φυσιολογικό στη ζωή σου και εφόσον είσαι φτιαγμένη από δέρμα δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να ντρέπεσαι. Αλλά όταν ψάχνεις για ομοιόμορφη, άψογη κάλυψη, το σωστό concealer μπορεί να μοιάζει με ένα μαγικό ραβδί που μπορεί να εξουδετερώσει την κάθε ατέλεια και να μεταμορφώσει το δέρμα σου.

Τα υπέροχα concealers έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία από υφές, φόρμες και τελειώματα, από υγρά μέχρι κρεμώδη και κολλώδη και πολλά άλλα. Το κλειδί είναι να βρεις τη σωστή φόρμουλα και τον τόνο για οποιοδήποτε ζήτημα προσπαθείς να καλύψεις. Ακολουθούν όλες οι συμβουλές και τα κόλπα μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις το concealer σου να δείχνει άψογο και αποτελεσματικό:

Εφάρμοσε πρώτα τις κρέμες σου και το foundation

Εφάρμοσε οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα, primer και foundation πριν φτάσεις στο concealer. Εάν εφαρμόσεις πρώτα το foundation σου, θα θολώσεις την εμφάνιση των ατελειών και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τόσο πολύ concealer. Εάν δεν χρησιμοποιείς καθόλου foundation και απλώς βάζεις concealer, φρόντισε να ενυδατώσεις πρώτα το δέρμα σου!

Κρύψε τους μαύρους κύκλους και τις κηλίδες κάτω από τα μάτια

Αν θέλεις να φωτίσεις τους σκοτεινούς κύκλους κάτω από τα μάτια, χρησιμοποίησε ένα concealer που να είναι λαμπερό. Οι ειδικοί προτιμούν υγρές φόρμουλες για το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια, αφού οι κρέμες και οι πιο πυκνές φόρμουλες μπορούν να γεμίσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να φαίνεσαι ηλικιακά μεγαλύτερη.

Kάλυψε το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Ενώ το μακιγιάζ δεν μπορεί να αλλάξει μορφή, μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις για να αποσπάσει την προσοχή από οποιαδήποτε χαρακτηριστικά θέλεις να κρύψεις (ή να τονίσεις - σκέψου το contouring).

Χρησιμοποιώντας έναν τόνο που είναι 1-2 αποχρώσεις πιο ανοιχτός από το foundation σου, χρησιμοποίησε ένα στυλό concealer που τονίζει ακριβώς πάνω και κάτω από την περιοχή όπου το κάτω μέρος του ματιού είναι πιο φουσκωμένο.

Κάλυψε ατέλειες και ακμή

Εάν έχεις ήδη αντιμετωπίσει την ακμή με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου αλλά ψάχνεις να κρύψεις τυχόν σπυράκια ή κοκκινίλες στο ενδιάμεσο, επίλεξε μια πιο βαριά φόρμουλα κρέμας σαν στικ concealer και άπλωσε το με ένα λεπτό μυτερό πινέλο για να τοποθετήσεις ακριβώς εκεί που θέλεις.

Καμουφλάρισε μαύρα στίγματα και κηλίδες

Επίλεξε μια πιο βαριά φόρμουλα κρέμας για να καλύψεις πανάδες από τον ήλιο /ή γήρανσης. Θα πρέπει να είναι αρκετά πυκνή για να καμουφλάρει πλήρως το σκούρο δέρμα. Εφάρμοσε το foundation πρώτα για να εξομαλύνεις τον τόνο του δέρματος και στη συνέχεια εφάρμοσε concealer στο σημείο για μέγιστη κάλυψη.

Καλύψε τα σημάδια και τις ουλές

Για μια μικρή ουλή, ένα κραγιόν ή ένα μολύβι είναι εξαιρετικές επιλογές. Απλά εντόπισε ή συμπλήρωσε το σημάδι. Για μεγαλύτερες ουλές, μια υγρή φόρμουλα δεν θα ήταν καλή επιλογή επειδή το πρόσωπο κινείται και η φόρμουλά του δεν είναι αρκετά βαριά για να το καλύψει. Το καλύτερο είναι να απλώσεις ένα κρεμώδες concealer χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σoυ για μια καλύτερη μίξη.

womenonly.gr