Ποια είναι η ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 19:00

Ποια είναι η ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ

Ε ναι, όλα τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης.

Μπορεί τόσο καιρό να μην έβγαινες λόγω lockdown, ή κι αν έβγαινες, με τη μάσκα να μην είχε χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις είδη μακιγιάζ, αλλά ήρθε η ώρα να κάνεις ένα τσεκ στο νεσεσέρ σου. Αν έχεις να ανοίξεις αυτό το μπουκάλι foundation από το περασμένο καλοκαίρι, ίσως να πρέπει να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης του. Το μακιγιάζ δεν διαρκεί για πάντα, ειδικά όταν έχει ανοιχτεί και, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, διαφορετικές φόρμουλες  έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής.

«Το μικρό εικονίδιο με το “ανοιχτό βάζο” στη συσκευασία του make up, σoυ λέει πότε η φόρμουλα θα αρχίσει να αλλοιώνεται από την άποψη της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας, αλλά μπορεί επίσης να δείξει πότε τα συντηρητικά και οι σταθεροποιητές της φόρμουλας μπορεί να αρχίσουν να διασπώνται», εξηγεί στο Harper’s Bazaar η Warren Dowdall, make up artist μεγάλης εταιρείας καλλυντικών.

 «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων, οπότε είναι σημαντικό να παρακολουθείς πότε τα προϊόντα σου φτάνουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους», λέει. «Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία στα προϊόντα σου μόλις τα ανοίξεις, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς πότε θα τα αντικαταστήσεις».

Παρακάτω, η Dowdall εξηγεί πόσο καιρό πρέπει να διατηρείς κάθε ένα από τα προϊόντα του μακιγιάζ σου, ώστε να ξέρεις τι να κρατήσεις και τι να αντικαταστήσεις αυτόν τον μήνα.

Yγρά foundation

Γενικά, τα υγρά foundations έρχονται σε αεροστεγείς φιάλες ή σε σωληνάρια που εκτίθενται σε λιγότερο φως και αέρα, δίνοντάς τους μια σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 μήνες μόλις ανοιχτούν, αλλά αν παρατηρήσεις ότι η υφή είναι διαφορετική απ’ ότι ήταν, ήρθε η ώρα να το πετάξεις».

Πoύδρες

Οι πούδρες έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: μπορούν να διαρκέσουν έως και 18 μήνες. Δεν περιέχουν νερό, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά ορισμένες σύγχρονες πούδρες περιέχουν λάδια και μαλακτικά που μπορούν να αλλοιωθούν λίγο πιο γρήγορα από τις κλασικές φόρμουλες».

Εyeliner

 «Αυτό εξαρτάται από τη φόρμουλα: τα υγρά eyeliner αλλά και αυτά με gel που θα εκτεθούν στο περιβάλλον, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός τριών έως έξι μηνών. Τα κλασικά μολύβια eyeliner μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και ένα χρόνο μετά την πρώτη χρήση καθώς ξύνονται συνεχώς και χρησιμοποιείται ένα νέο στρώμα προϊόντος κάθε φορά».

Μάσκαρα

Θα παρατηρήσεις ότι η μάσκαρα σου μπορεί να αρχίσει να αλλάζει υφή και να παίρνει τη μορφή τούφας γύρω στο τρίμηνο. Λόγω του τρόπου που βάφουμε τις βλεφαρίδες μας μπορεί να συσσωρευτούν βακτήρια, οπότε είναι σημαντικό να την αλλάζεις συχνά.

Κραγιόν

«Τα κραγιόν μπορούν να διαρκέσουν από 12 έως 18 μήνες. Θα παρατηρήσεις μια αλλαγή στην υφή ή ακόμα και μια μυρωδιά όταν θα έχει έρθει η ώρα να το πετάξεις» εξηγεί η Dowdall.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250