Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 19:00

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου

Εάν κόβεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά, μπορεί να είναι ο λόγος που δεν μεγαλώνουν. Εάν κόβεις τις άκρες σου πολύ σπάνια, τα μαλλιά σου μπορεί να μετατραπούν σε άχυρα. Αλλά πόσο συχνά είναι το «συχνά» και πόσο σπάνια είναι το «σπάνια»; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κουρεύεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τους.

Για να διατηρήσεις μια υπέροχη εμφάνιση, διάβασε παρακάτω για να δεις πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου.

Σγουρά μαλλιά ή με μπούκλες

Αυτός ο τύπος μαλλιών μπορεί πραγματικά να περιμένει λίγο περισσότερο πριν τα κόψεις. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και όταν αρχίσουν να μεγαλώνουν δεν θα φαίνονται πολύ διαφορετικά. Εάν θέλεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν, κούρεψέ τα κάθε 6 μήνες. Αλλά αν θέλεις να διατηρήσεις το μήκος και το στυλ σου κάνε το κάθε 3 μήνες.

Σγουρά μαλλιά (αφάνα)

Τα μαλλιά με αυτή την υφή είναι φυσικά αρκετά στεγνά. Γι 'αυτό εάν έχεις απαλά μαλλιά και θέλεις να διατηρήσεις τις μπούκλες σου, συνιστάται να τα κόβεις μία φορά κάθε 6 έως 12 εβδομάδες. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σου έχουν υποστεί ζημιά ή τα βάφεις, θα ήταν καλύτερα να τα κόβεις κάθε φορά που κάνεις βαφή. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική φθορά των άκρων.

Ίσια ή κυματιστά μαλλιά

Τα λεπτά μαλλιά μπορούν, τις περισσότερες φορές, να είναι κουραστικά για να διατηρηθούν. Στην πραγματικότητα, μπορεί για εβδομάδες να φαίνονται καταπληκτικά και ξαφνικά να ξυπνήσεις και να τα δεις όλα παραμορφωμένα. Το κλειδί για να έχεις καλά διατηρημένα ίσια ή κυματιστά μαλλιά είναι να τα αναδιαμορφώνεις συχνά χωρίς να τα κόβεις πάρα πολύ. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε μια περιποίηση μία φορά κάθε 10 εβδομάδες ή 3 μήνες για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υπό έλεγχο.

Πυκνά μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά (χοντρή τρίχα) είναι πιο «εύκολα»  καθώς δεν χρειάζονται κούρεμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μερικές φορές οι τρίχες που πετάνε δεξιά και αριστερά μπορεί να σε κάνουν να τρελαθείς.  Έτσι, εάν έχεις πυκνά μαλλιά, μπορείς να κάνεις ένα κούρεμα κάθε 6 μήνες για να μην γίνονται ατίθασα.

Λεπτά μαλλιά

Τα λεπτότερα μαλλιά είναι επιρρεπή σε πιθανά σπασίματα. Επιπλέον, μπορεί να χάσουν το στυλ τους γρήγορα. Έτσι, για να διατηρήσεις το στυλ σου και για να αποφύγεις τη φθορά, είναι καλύτερα να τα κόβεις κάθε 2 μήνες.

womenonly.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250