Κολιέ: Ένα κόσμημα που αναδεικνύει κάθε outfit

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 17:17

Κολιέ: Ένα κόσμημα που αναδεικνύει κάθε outfit

Κολιέ: Ένα κόσμημα που αναδεικνύει κάθε outfit

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να το συνδυάσεις σωστά

Όπως ίσως γνωρίζεις ήδη, τα αξεσουάρ είναι αυτά που ξεχωρίζουν εσένα και το στυλ σου από τις υπόλοιπες γυναίκες. Αν για παράδειγμα δυο γυναίκες φορούσαν ίδια ρούχα και η μια είχε προσθέσει κοσμήματα στο outfit της, ενώ η άλλη όχι, μπορείς να μαντέψεις ποια θα αναδειχτεί ως πιο καλοντυμένη, σωστά;

Το πιο θηλυκό και στυλάτο κόσμημα είναι φυσικά τα κολιέ. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια και μοτίβα. Πολλά είναι μικρά και διακριτικά, ενώ άλλα μεγάλα και φανταχτερά. Μερικά κομμάτια έρχονται ξανά στη μόδα, άλλα χάνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά δύσκολο να γνωρίζεις ποιο κόσμημα ταιριάζει καλύτερα με το πρόσωπό και το σώμα σου. Μερικές γυναίκες  έχουν λαιμό που κάνουν κάθε κόσμημα να δείχνει άπλα υπέροχο πάνω τους, άλλες πάλι απαιτούν ένα συγκεκριμένο στυλ. Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και υπομονή, μέχρι να καταλήξεις στο ιδανικό για σένα.

Για να σε βοηθήσουμε να αναδείξεις τα outfit σου, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα αξεσουάρ για τον λαιμό που μπορεί να διαθέτεις και βρήκαμε τρόπους που θα μπορούσες να τα συνδυάσεις με τα outfit σου, ώστε να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Choker

kolie1

Τα κολιέ τύπου choker ήταν πολύ στη μόδα πριν από κάποια χρόνια και όπως θυμάσαι, έχει φορεθεί πολύ από τις περισσότερες κοπέλες.

Το chocker επειδή στέκεται στο κάτω μέρος του λαιμού, καλό θα ήταν να το συνδυάσεις με ένα μπλουζάκι με στρογγυλό ντεκολτέ, που θα το αναδείξει. Μπορείς να το φορέσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σου, από έναν απλό καφέ, μια απογευματινή βόλτα,  μέχρι μια βραδινή έξοδο.

Collar

kolie2

Μοιάζει σε ένα βαθμό με το chocker, όμως είναι πιο λεπτό, χαλαρό, ενώ αγκαλιάζει ομοιόμορφα τον λαιμό σου. Για να το αναδείξεις, συνδύασέ το με ανοιχτό ντεκολτέ και ολοκλήρωσε το outfit σου με ένα jacket.

Λεπτή Αλυσίδα / Layering

kolie3

Η λεπτή αλυσίδα συνδυάζεται με τα πάντα, αλλά αυτό που μπορεί να την αναδείξει καλύτερα είναι ένα σκούρο πουκάμισο λίγο ανοιχτό στον λαιμό. Επίσης μπορείς να το συνδυάσεις με άλλες πιο κοντές ή μακριές αλυσίδες, για να κάνεις το λεγόμενο layering.

Πώς να κάνεις το σωστό layering:

  • Πάρε δύο αλυσιδάκια του ίδιου χρώματος, αλλά διαφορετικού μήκους (το ένα πιο κοντό, το άλλο πιο μακρύ). Προτίμησε το ένα από τα δύο να είναι μενταγιόν (πολλές γυναίκες επιλέγουν Κωνσταντινάτα) για πιο όμορφο αποτέλεσμα.
  • Σαν εναλλακτική μπορείς να βάλεις δύο ή και περισσότερα μενταγιόν, φορεμένα μαζί (όχι όμως υπερβολικά ογκώδη, για να είναι πιο σωστό το αποτέλεσμα).
  • Τέλος, μπορείς να επιλέξεις φλουριά, τα οποία όταν συνδυάζονται με λεπτά αλυσιδάκια δημιουργούν ένα bohemian style, που θα απογειώσει τo στυλ σου.

Στις προτάσεις αυτές μπορείς σαφώς να προσθέσεις και την δική σου προσωπική πινελιά, χρησιμοποιώντας πέτρες και διακοσμητικά της προτίμησής σου.

Σημαντικά tips που δεν πρέπει να ξεχνάς, για να αναδείξεις σωστά τα outfit σου:

  • Γυναίκες που είναι μικροκαμωμένες, καλό είναι να προτιμήσουν μικρά σε μήκος και όγκο κολιέ στη βάση του λαιμού.
  • Οι πιο ψηλές λάτρεις των κοσμημάτων μπορούν να επιλέξουν μακριές αλυσίδες, που αναδεικνύουν τέλεια των λαιμό τους.
  • Να θυμάσαι πως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε άρωμα ή λακ απευθείας πάνω στο κόσμημα.



00 inkefalonia general ad 300X250