5 τρόποι για να χαρίσεις λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 19:00

5 τρόποι για να χαρίσεις λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Πρέπει να το αποδεχτούμε. Η πολυπόθητη λάμψη της επιδερμίδας είναι για πολύ λίγες γυναίκες και μάλλον έχει να κάνει με το DNA. Συνήθως η επιδερμίδα μας είναι τείνει να είναι θαμπή και όχι λαμπερή αλλά υπάρχουν τρόποι να κάνεις το δέρμα σου καθαρό και λαμπερό.

Για τις περισσότερες από εμάς, δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος για να αποκτήσουμε λαμπερό δέρμα. Απαιτείται ένας συνδυασμός επιλογών τρόπου ζωής – να τρως άφθονα φρέσκα τρόφιμα και να κοιμάσαι πολύ - και μια στοχευμένη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες, όπως πχ βιταμίνη C.

Μπορεί το πρόσωπό μου να λάμψει,  με φυσικό τρόπο;

Και πάλι, το «με φυσικό τρόπο» μπορεί να είναι λίγο  υπερβολικό. Αλλά ακολουθώντας μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης και υγιείς συνήθειες θα είσαι σε έναν καλό δρόμο.

Έτσι, εάν θέλεις συμβουλές που οδηγούν σε αποτελέσματα, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα, ανεξάρτητα από το χρονικό σου περιορισμό ή το επίπεδο των δυνατοτήτων σου, συνέχισε να διαβάσεις.

Χρησιμοποίησε υαλουρονικό οξύ

Το δέρμα σου φαίνεται διψασμένο; Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ή ενός ορού πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ θα σε βοηθήσει να πάρεις πίσω τη λάμψη σου. Αυτό το ενυδατωτικό  συστατικό μπορεί να διατηρήσει έως και 100 φορές το βάρος του σε νερό, που σημαίνει ότι θα τραβήξει νερό σε κάθε στρώμα του δέρματος και θα το κρατήσει εκεί. Οι καλύτεροι οροί για λαμπερό δέρμα περιέχουν, συνήθως, υαλουρονικό.

Ανακάλυψε τα φυσικά συστατικά

Το ήξερες ότι φυσικά συστατικά όπως τα μανιτάρια κάνουν καλό στο δέρμα σου; Εάν προτιμάς μια πιο φυσική ρουτίνα ομορφιάς, αναζήτησε προϊόντα προσώπου που περιέχουν φυτικά αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες.

Βελτίωσε τα επίπεδα βιταμίνων D του οργανισμού σου

Το σώμα σου χρειάζεται ήλιο για να παράγει με φυσικό τρόπο βιταμίνη D. Αυτό είναι καλό για το δέρμα σου καθώς αυτή η «βιταμίνη ήλιου» έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση στο υγιές δέρμα, προστατεύοντάς το από τις ελεύθερες ρίζες αλλά και προστατεύοντας από την ακμή.

Η προσθήκη στο οπλοστάσιο ομορφιάς σου, ενός συμπληρώματος βιταμίνης D από το στόμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δοκίμασε ένα peeling προσώπου

«Τα αναζωογονητικά peeling είναι ένα από τα βασικά μυστικά μου για τη διατήρηση του όμορφου λαμπερού και καθαρού δέρματος καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους», εξηγεί στο Health, η Dr. Amiee Vyas, αισθητικός και διευθύντρια του Doctor Amiee Facial Aesthetics & Skin. «Πάνε εκείνες οι μέρες του Sex And The City όπου θα έφευγες από την κλινική μοιάζοντας αλλοιωμένη. Τώρα μπορούμε να έχουμε αναζωογονητικές θεραπείες peeling σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επιτύχουμε μόνιμα αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο ανάμεσα τους».

Eπένδυσε σε ένα skincare με βιταμίνη C

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν τα οφέλη της βιταμίνης C όταν εφαρμόζεται τοπικά. Αρχικά, βοηθά το δέρμα σου να καταπολεμά τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Δεν είσαι εξοικειωμένη με την έννοια των ελεύθερων ριζών; Να το εξηγήσουμε.  Ένας τύπος βραχυπρόθεσμου μορίου γνωστού ως φωτονίου, δημιουργείται από το υπεριώδες φως και την ρύπανση έχοντας χάσει ένα ηλεκτρόνιο, το οποίο το καθιστά επικίνδυνο και μπορεί να βλάψει το DNA, τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια στο δέρμα σου, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η βιταμίνη C έχει τη μοναδική ικανότητα να δωρίζει ένα ηλεκτρόνιο σε μια ελεύθερη ρίζα, σταθεροποιώντας το έτσι ώστε να μην μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

womenonly.gr