3 Chic Φυτά που θα Βρείτε σε Όλα τα Μοντέρνα Σπίτια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 16:30

3 Chic Φυτά που θα Βρείτε σε Όλα τα Μοντέρνα Σπίτια!

Αν υπάρχει μία τάση που μάλλον δεν θα ξεπεραστεί ούτε σύντομα, ούτε εύκολα, είναι τα φυτά. 

Είτε πρόκειται για ένα πολύ ακριβό και μεγάλο φυτό, είτε για ένα οικονομικό και μικρό, η ουσία είναι πως οι μικρές, φυσικές, πράσινες πινελιές είναι αναντικατάστατες.

Πάντως, κάθε χρόνο, υπάρχουν κάποια φυτά που αποτελούν τους πρωταγωνιστές στη διακόσμηση. Το μαρτυρούν, άλλωστε, οι πολυπληθείς φωτογραφίες που βλέπουμε στο Instagram και το Pinterest από τους χρήστες που διακοσμούν τα σπίτια τους και τα φωτογραφίζουν για να δείξουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, ποια φυτά πρωταγωνιστούν σήμερα στα μοντέρνα σπίτια, διαβάστε παρακάτω.

Καλαθέα Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου, που ανάλογα με την ποικιλία της μπορεί να έχει δίχρωμα και τρίχρωμα φύλλα. Τα φύλλα αυτά δημιουργούν ραβδώσεις που είναι ευδιάκριτες και αποτελούν από μόνες τους ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Οι ρίγες βρίσκονται στο πάνω μέρος των φύλλων, ενώ από κάτω είναι μωβ. Είναι ένα φυτό που, αν θέλετε, με την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να το διατηρήσετε για πολλά χρόνια. Προτιμάει το έμμεσο φως, γι αυτό χρειάζεται να το τοποθετήσετε μακριά από το παράθυρο.

φυτά

Οι ρίγες βρίσκονται στο πάνω μέρος των φύλλων, ενώ από κάτω είναι μωβ.

Μπάλες Βρύων Marimo Το πολύ ιδιαίτερο αυτό φυτό, προέρχεται από τις αλκαλικές λίμνες της Ιαπωνίας. Μπορεί να λέγονται «μπάλες βρύων», αλλά θα σας πούμε ένα μυστικό: δεν πρόκειται για βρύα. Είναι επί της ουσίας μία αποικία από φύκια που σχηματίζουν μπάλα. Για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αυτά, τα τοποθετείτε μέσα σε μια γυάλα με νερό και τα βάζετε σε ένα σημείο που το φως δεν είναι έντονο. Είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν όποιον τα δει.

φυτά

Το πολύ ιδιαίτερο αυτό φυτό, προέρχεται από τις αλκαλικές λίμνες της Ιαπωνίας.

Αλόη Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, είναι και ένα υπέροχο διακοσμητικό φυτό. Αναφερόμαστε στην ποικιλία hedgehog που συγγενεύει με την Aloe Vera. Αυτό το φυτό θα το συναντάτε όλο και πιο συχνά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Βγάζει, μάλιστα, κόκκινα άνθη στην κορυφή, τα οποία με τον καιρό γίνονται κίτρινα. Προτιμήστε το αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο και κομψό!

φυτά

Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, είναι και ένα υπέροχο διακοσμητικό φυτό.

spirossoulis.com




00 inkefalonia general ad 300X250