Αυτό Είναι το Ιδανικότερο Φυτό για να Διακοσμήσετε το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:12

Αυτό Είναι το Ιδανικότερο Φυτό για να Διακοσμήσετε το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

Πολλά είναι τα φυτά που χρησιμοποιούνται για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Κάποια είναι πιο ευαίσθητα, ενώ κάποια άλλα πιο ανθεκτικά. Κάποια έχουν άνθη, ενώ κάποια άλλα τα προτιμούμε για τα πράσινα και ιδιαίτερα φύλλα τους. Υπάρχει, όμως, ένα φυτό, που θεωρείται από τα καταλληλότερα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας: η φτέρη!

Η φτέρη είναι από τα αρχαιότερα φυτά του κόσμου. Φυτρώνει σε διάφορες περιοχές του κόσμου εδώ και τουλάχιστον 300 εκατομμύρια χρόνια και έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι ιδανικό φυτό για να μεγαλώσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Η φτέρη είναι από τα αρχαιότερα φυτά του κόσμου.

Παγκοσμίως, εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 12.000 ήδη φτέρης, που κυμαίνονται από φτέρες που μεγαλώνουν στο κρύο μέχρι τροπικές φτέρες, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη γκάμα σε μεγέθη, ξεκινώντας από φτέρες μινιατούρες μέχρι και τις τεράστιες φτέρες της Νέας Ζηλανδίας και την Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αυτοφυείς φτέρες. Μάλιστα μπορεί κάποιος να τις συναντήσει σε όλες τις περιοχές: από παραθαλάσσιες μέχρι και ορεινές. Το κοινό όνομα «φτέρη» λοιπόν, δεν αναφέρεται σε ένα και μοναδικό φυτό, ωστόσο η «κοινή φτέρη» είναι αυτή που όλοι έχουμε στο μυαλό μας: το πανέμορφο φυτό με τα καταπράσινα ελικοειδή φύλλα που κρέμονται προς τα κάτω. Η ιδιότητα αυτή των φύλλων της φτέρης την κάνουν ένα εξαιρετικά κατάλληλο φυτό για διακόσμηση εσωτερικών χώρων!

Οι όμορφες φτέρες που βρίσκονται σε κρεμαστές γλάστρες προσθέτουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας χρώμα, μοναδική υφή και – φυσικά – μια νότα της φύσης στο σπίτι σας.  Οι πράσινες φτέρες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και ιδανικές για να διακοσμήσετε άδειες γωνιές του σπιτιού και παράθυρα. Βοηθάνε, μάλιστα, στην ανανέωση του αέρα και στο επίπεδο της υγρασίας του δωματίου σας.

Το μεγάλωμα της φτέρης δεν είναι δύσκολο – τουλάχιστον όχι πιο δύσκολο από το να μεγαλώνει κάποιος ορχιδέες στο σπίτι του! Το μόνο που χρειάζονται είναι καθαρό αέρα και νερό.

thehomeissue fteri2thehomeissue fteri4thehomeissue fteri5thehomeissue fteri6thehomeissue fteri8thehomeissue fteri9

spirossoulis.com




00 inkefalonia general ad 300X250