Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τον φούρνο χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 11:30

Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τον φούρνο χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά

bovary.gr

Κάθε σημείο του σπιτιού έχει το δικό του τρόπο καθαρισμού.

Άλλες φορές αυτός γίνεται επίπονα, άλλες όχι τόσο. Στη δεύτερη περίπτωση, απλά επιστρατεύονται τα κατάλληλα υλικά που σε συνδυασμό με τις σωστές κινήσεις φέρνουν αποτελέσματα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

Οι οικιακές συσκευές είναι γεγονός ότι δεν καθαρίζουν –τις περισσότερες φορές- τόσο εύκολα. Ο καθαρισμός τους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Τα καθαριστικά είναι σαφέστατα ένας καλός βοηθός στον αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού, ωστόσο σίγουρα δεν είναι και η μοναδική λύση. Με φυσικά υλικά που ήδη διαθέτετε στο σπίτι μπορείτε να δείτε αποτελέσματα.

Ο φούρνος είναι μια από τις πιο «παραγωγικές» οικιακές συσκευές, αν μαγειρεύετε συχνά. Ο καθαρισμός της δεν είναι μια τόσο συχνή διαδικασία ειδικά αν ο χρόνος που διαθέτετε για τις δουλειές του σπιτιού είναι περιορισμένος. Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι μόνο με τη χρήση καθαριστικών θα καταφέρετε να δείτε αποτέλεσμα. Με φυσικά υλικά μπορεί ο φούρνος σας να λάμψει.

Πριν τον καθαρισμό, ο φούρνος θα πρέπει να είναι κρύος. Θα χρειαστείτε ένα μπολ, μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι.

Στο μπολ που θα περιέχει λίγο ζεστό νερό προσθέστε αρκετή μαγειρική σόδα, (χοντρό) αλάτι και ξύδι. Ανακατέψτε το μείγμα και έχοντας φορέσει τα γάντια σας αρχίστε να τρίβετε τον φούρνο με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά. Με ένα υγρό, καθαρό και μαλακό πανί αφαιρέστε το και μαζί του... όλα τα λίπη.