Αυτό το Φυτό Εσωτερικού Χώρου είναι η Νέα Τάση στη Διακόσμηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 11:00

Αυτό το Φυτό Εσωτερικού Χώρου είναι η Νέα Τάση στη Διακόσμηση

Για όσους από εσάς αγαπάτε να έχετε ένα μέρος της φύσης στο σπίτι σας, τότε τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν τη δύναμη να προσφέρουν μια φρέσκια και χρωματιστή νότα στη διακόσμησή του.

Εκτός από το γεγονός ότι ολοκληρώνουν την εικόνα του χώρου σας, τα φυτά έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν τον αέρα και να κρατάνε την ατμόσφαιρα καθαρή.

Ωστόσο, πολλοί νομίζουν πως είναι δύσκολο να συντηρήσει κανείς φυτά μέσα στο σπίτι γιατί χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι αρκετές οι επιλογές που έχετε, εμείς όμως σας παρουσιάζουμε το φυτό που αποτελεί τη νέα τάση στη διακόσμηση και θα επιβιώσει ακόμη και αν αδιαφορήσετε πλήρως γι αυτό: τον φίκο τον ελαστικό!

thehomeissue_fikos01

Θα τον συναντήσετε και με την ονομασία λαστιχόδεντρο.

Έχει ύψος και χαρακτήρα Θα τον συναντήσετε και με την ονομασία λαστιχόδεντρο και είναι το φυτό σας αν σας αρέσουν τα φυτά που παίρνουν αρκετό ύψος μέσα σε μερικά χρόνια. Το μέγεθός του μπορεί μέχρι ενός σημείου να περιοριστεί, αλλά εν καιρώ θα χρειαστεί αρκετό χώρο. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να αφιερώσετε μια γωνιά του σπιτιού για να αναπτυχθεί ο φίκος και μαζί του να διαμορφωθεί μια φυσική διακόσμηση.

Καθαρίζει την ατμόσφαιρα Ένα άλλο πλεονέκτημά του φίκου του ελαστικού είναι πως είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να καθαρίσουν τον αέρα. Τα δερματώδη φύλλα του, εκτός από το ότι είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα, έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα η οποία βοηθάει στη μείωση της υγρασίας του δωματίου μέσα στο οποίο κατοικεί.

thehomeissue_fikos02

Δεν τον απασχολεί το συνεχές πότισμα.

Σας αφήνει πολλές επιλογές για τη θέση του Ο φίκος ο ελαστικός χρειάζεται φως, αλλά όχι πολύ. Ένα μέτρια φωτισμένο σημείο του σπιτιού σας είναι ιδανικό για να μεγαλώσει το όμορφο αυτό φυτό και να είναι καταπράσινο και υγειές. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν χρειάζεται πολύ ήλιο σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε πολλά διαφορετικά σημεία στο σπίτι σας για να το τοποθετήσετε. Αυτοσχεδιάστε και βρείτε την κατάλληλη θέση, δίπλα στον καναπέ, σε μια γωνιά, σε ένα ράφι ή όπου αλλού εσείς θέλετε.

Δεν τον απασχολεί το συνεχές πότισμα Ο φίκος ο ελαστικός αγαπάει το νερό όταν θέλει να αναπτυχθεί, αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον ποτίσετε καλά μία φορά και να τον ξαναποτίσετε πάλι όταν το χώμα θα είναι εντελώς στεγνό. Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι αρκετή!

thehomeissue_fikos03

Δώστε χώρο στον φίκο σας και θα γίνει το κεντρικό σημείο εστίασης σε έναν κατά τα άλλα μίνιμαλ χώρο.

Έχει μοναδικό στιλ και υφή Το μεγάλο ατού του φίκου του ελαστικού είναι η ανάγλυφη επιφάνεια των φύλλων του και η μοναδικότητα του κάθε δέντρου, καθώς το καθένα παίρνει το δικό του σχήμα. Δώστε του τον χώρο του και θα γίνει το κεντρικό σημείο εστίασης σε έναν κατά τα άλλα μίνιμαλ χώρο. Όλοι οι παραπάνω λόγοι συντελούν στο να γίνει ο φίκος ο ελαστικός ένα από τα αγαπημένα φυτά των σχεδιαστών – γιατί όχι και το δικό σας!

spirossoulis