Έρευνα: Οι ταξιδιώτες αποφεύγουν να συζητούν με συνεπιβάτες στις πτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 18:00

Έρευνα: Οι ταξιδιώτες αποφεύγουν να συζητούν με συνεπιβάτες στις πτήσεις

Οι ταξιδιώτες, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει ένα «κοινωνικό προφίλ» στα social media καθώς κοινοποιούν τις εμπειρίες τους με φωτογραφίες και βίντεο, τείνουν να μην έρχονται σε επαφή με άλλους συνταξιδιώτες τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως αποκαλύπτει έρευνα της διεθνούς εταιρίας επίγειων μεταφορών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών The GO Group.

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να συζητήσουν με συνταξιδιώτη τους στη διπλανή θέση, από τους 200 ερωτηθέντες μόλις το 5% δήλωσε οτι πάντα ανοίγει συζήτηση και το 9% ότι συχνά συζητά με συνεπιβάτη. 

Η πιο κοινή απάντηση με ποσοστό 44% στους ερωτηθέντες ήταν ότι οι ταξιδιώτες συνομιλούν με άλλους «κάποιες φορές» ενώ το 30% δήλωσε οτι το κάνει σπάνια και το 8% ποτέ. Μόλις το 5% δήλωσε οτι συζητά μαζί τους μόνο όμως αν εκείνος/ εκείνη ανοίξει τη συζήτηση.

Σε αντίστοιχη έρευνα του 2015 εντοπίστηκε οτι το 25% μιλούν συχνά με τους διπλανούς τους στο ταξίδι και σχεδόν οτι 20% εάν τη συζήτηση ανοίξει ο άλλος.

Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ομιλητικές από τους άνδρες, με το 6% να δηλώνει ότι πάντα συζητά έναντι 4% των ανδρών. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν τα ίδια στις έρευνες του 2019 και του 2015.

Το 8% μάλιστα δήλωσε οτι έκανε σχέση με κάποιον που γνώρισε σε πτήση και το 87% όχι, ενώ το 5% δεν θυμόταν.

Η ταση απομόνωσης των επιβατών από τους συνταξιδιώτες τους οφείλεται στις φορητές συσκευές, τα λάπτοπ και στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας των αεροσκαφών, δήλωσε ο πρόεδρος του The GO Group, John McCarthy.

Η The GO Group είναι ο μεγαλύτερος πάροχος μεταφορών αεροδρομίου στις ΗΠΑ, προσφέροντας κούρσες με ιδιωτικά οχήματα, λιμουζίνες, περιηγήσεις, εξυπηρετώντας 90 αεροδρόμια στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Καραϊβική, την Αυστραλία και την Ευρώπη και μεταφέροντας πάνω από 13 εκατ. επιβάτες ετησίως.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ