Ένας Κεφαλονίτης chef μαγειρεύει στο εστιατόριο του οινοποιείου Παπαργυρίου στο Κιάτο!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 09:01

Ένας Κεφαλονίτης chef μαγειρεύει στο εστιατόριο του οινοποιείου Παπαργυρίου στο Κιάτο!

Ο Γιώργος Αντωνέλλος είναι ο Κεφαλονίτης chef που έχει αναλάβει την Osteria Greca, το νέο εστιατόριο στο οινοποιείο Παπαργυρίου στο Κιάτο.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα επηρεασμένα από το εξωτερικό, έχοντας όμως σε πρώτο πλάνο την ελληνικότητα.

Η γαστρονομική ιδεολογία του Γιώργου Αντωνέλλου βασίζεται στην πρακτική του farm to table, του low carbon footprint και του zero waste, έτσι χρησιμοποιούνται εξαιρετικά προϊόντα, φρέσκα και ως επί το πλείστον τοπικά.

Μερικά από τα πιάτα είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με τουτουμάκια, πηχτή, γλώσσα, αγριογούρουνο με τραχανά, μπακαλιάρος με χόρτα.

Η Osteria Greca δίνει βάση και στην κάβα της η οποία περιέχει προσωπικές επιλογές του ίδιου του οινοποιού. Έχει δημιουργηθεί μία αρκετά μεγάλη λίστα η οποία περιέχει εκτός από τα κρασιά του κτήματος άλλες 120 ετικέτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν τα Κεφαλονίτικα οινοποιεία.

Ο Γιώργος Αντωνελλος έχει μαγειρέψει και σε οινοποιεία της Κεφαλονιάς στις δράσεις του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς καθώς και στην εκπομπή της ΕΡΤ Κυριακή στο Χωριό για το επεισόδιο στο Ληξούρι.

chef Γιώργος Αντωνέλλος Osteria GrecaOsteria Greca 4Osteria Greca Μοσχαρίσια μάγουλα με τουτουμάκιαOsteria Greca κρασάτο αγριογούρουνο με τραχανά by George Antonellos Antheia Kotsi sm