Ανδρικά ρολόγια: Πώς να επιλέξετε ρολόι χειρός για άνδρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 20:30

Ανδρικά ρολόγια: Πώς να επιλέξετε ρολόι χειρός για άνδρες

Με την ποικιλία σε ανδρικά ρολόγια χειρός να είναι τεράστια, η αγορά ενός ρολογιού για εσάς ή για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Αν έχετε ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία στα ρολόγια και δεν γνωρίζετε τις ορολογίες ή τι πρέπει να κοιτάξετε όταν αγοράζετε ένα ανδρικό ρολόι, αυτός είναι ο οδηγός αγοράς που χρειάζεστε. Δείτε τα βασικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα ανδρικό ρολόι χειρός.

1. Οθόνη ρολογιού: Αναλογικό ή Ψηφιακό

Ξεκινώντας το κυνήγι σας για το τέλειο ρολόι ίσως να είναι εύκολο να ξεκαθαρίσετε αρχικά αν θέλετε ένα αναλογικό ρολόι, δηλαδή παραδοσιακό ρολόι με δείκτες ή ψηφιακό ρολόι με προβολή της ώρας σε οθόνη LCD και εμφάνιση με ψηφιακή αρίθμηση. Τα αναλογικά ρολόγια είναι συνήθως πιο κομψά και ανθεκτικά ενώ τα ψηφιακά ρολόγια είναι συνήθως πιο οικονομικά και έχουν περισσότερες λειτουργίες αλλά τείνουν να χαλάνε πιο εύκολα.

2. Κίνηση ρολογιού: Quartz ή Μηχανικό

Έπειτα ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη την κίνηση του ρολογιού, που είναι ο μηχανισμός που δίνει ζωή στο ρολόι. Γενικά υπάρχουν δύο κατηγορίες ρολογιού: τα ρολόγια χαλαζία και τα μηχανικά. Τα ρολόγια χαλαζία ή Quartz είναι γνωστά για την ακρίβεια και την αντοχή τους. Σε σύγκριση με τα μηχανικά ρολόγια, τα Quartz είναι πιο προσιτά και πρακτικά και μπορούν να διακριθούν από το «άλμα» που κάνει ο δείκτης όταν μετακινείται από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο. Από την άλλη τα μηχανικά ρολόγια κατασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο και αποτελούνται από μικρά μηχανικά μέρη. Είναι όμως πιο ακριβά και όχι τόσο ακριβή όσο τα ρολόγια χαλαζία.

andrika rologia min

3. Τον τύπο και στυλ του ρολογιού

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε ανδρικό ρολόι είναι να σκεφτείτε ποιοι είναι το στυλ που σας αρέσει και σας ταιριάζει περισσότερο. Αν είστε φίλος κάποιου συγκεκριμένου τύπου ρολογιού ή οι ασχολίες σας απαιτούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τότε σίγουρα θα σας είναι πιο εύκολο να επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο του ρολογιού:

  • Diver - Ρολόγια καταδύσεων

Αν είστε δύτης τότε θα πρέπει εξαρχής να ψάξετε για ένα ρολόι καταδύσεων. Ωστόσο ακόμα κι αν δεν ασχολείστε με τις καταδύσεις τα ρολόγια καταδύσεων είναι ούτως ή άλλως αρκετά δημοφιλή χάρη στον άψογο σχεδιασμό τους και την ανθεκτικότητα τους.

  • Casual - Καθημερινά ρολόγια

Casual θεωρείται κάθε απλό ρολόι που συνδυάζεται άψογα με όλα τα ντυσίματα, είναι το αξεσουάρ που φοράει ένας άντρας όλη την ημέρα.

  • Luxury - Πολυτελή ανδρικά ρολόγια

Τα πολυτελή ανδρικά ρολόγια είναι συνήθως πιο κομψά και έχουν κατασκευαστεί από έμπειρους τεχνίτες με μεγάλη εμπειρία και αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου. Επιπλέον τα πολυτελή ρολόγια είναι συχνά ελβετικής κατασκευής, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μία φήμη να διατηρήσουν.

  • Sport - Ρολόγια για αθλητισμό

Αν ασχολείστε με τα σπορ τότε ίσως να σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα sport ρολόι, δηλαδή ένα ρολόι εξαιρετικά λειτουργικό, ανθεκτικό και ιδανικά αδιάβροχο. Ένα αθλητικό ρολόι θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο και περισσότερο ανθεκτικό σε κραδασμούς,  γρατσουνιές και τη σωματική επαφή.

  • Fashion - Μοδάτα ανδρικά ρολόγια

Αν είστε από τα άτομα που ακολουθούν τη μόδα, τότε θέλετε ένα fashion ρολόι, δηλαδή ένα ρολόι που ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη μόδα ή έχει κάποιο εντυπωσιακό σχέδιο.

Περιηγηθείτε σε μία μεγάλη γκάμα από ανδρικά ρολόγια στο orologio.gr και βρείτε ρολόγια υψηλής αισθητικής και κορυφαίας ποιότητας.




00 inkefalonia general ad 300X250