Τα 5 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου εάν σταματήσεις να φοράς παντελόνια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:30

Τα 5 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου εάν σταματήσεις να φοράς παντελόνια

Τα παντελόνια αποτελούσαν μέρος της μόδας για αιώνες και ήταν πάντα ένα στοιχείο της γκαρνταρόμπας των ανθρώπων. Αλλά, παραδόξως, ορισμένα πράγματα μπορεί να συμβούν αν σταματήσουμε να τα φοράμε για λίγο και κάποια από αυτά έχουν σχέση με την υγεία μας.

Ποια είναι τα πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου εάν σταματήσεις να φοράς παντελόνια

Μπορείς να αποφύγεις την κυτταρίτιδα ή την επιδείνωση της

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν σταματήσουμε να φοράμε στενά παντελόνια, ειδικά στενά τζιν, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Όταν σταυρώνουμε τα πόδια μας ή φοράμε στενό παντελόνι, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξει το δέρμα μας όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι τα πολύ στενά τζιν προκαλούν κυτταρίτιδα στους μηρούς. Η διακεκομμένη κυκλοφορία του αίματος εμποδίζει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν εκεί που πρέπει να πάνε στο σώμα μας. Αποτέλεσμα: το δέρμα κουράζεται και ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται.

Μπορεί να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι

Οι φυσιοθεραπευτές προειδοποιούν ότι το να φοράς παντελόνι μπορεί να σε κάνει να δεις τον εαυτό σου πιο αδύνατη από ότι είσαι. Και αυτό γιατί τα παντελόνια κρύβουν όλα τα «προβληματικά» σημεία στο σώμα μας και μπορεί να μας ξεγελούν με μια ψευδή αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να ασκούμαστε. Εάν σταματήσεις να φοράς παντελόνι, μπορεί να ανακαλύψεις ότι ορισμένα σημεία του σώματός σου χρειάζονται λίγη προσοχή και αυτό μπορεί να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να επιλέξεις έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Το σώμα και τα εσωτερικά σου όργανα μπορεί να φαίνονται πιο ξεκούραστα

Τα στενά ρούχα, τα τζιν και οι ζώνες, καθώς και τα στενά εσώρουχα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα και ειδικά όταν κάποιος τρώει υπερβολικά.

Η πίεση που δημιουργείται από τα παντελόνια και τις ζώνες στο στομάχι, μπορούν να προκαλέσουν παλινδρόμηση οξέος και ως συνέπεια, καούρα. Έτσι, όταν σταματήσουμε να φοράμε παντελόνι, μπορεί να νιώθουμε λιγότερη πίεση στα εσωτερικά μας όργανα και να αποφύγουμε αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερη φαγούρα

Μπορεί να είμαστε αλλεργικοί σε διαφορετικά υφάσματα και αυτός είναι ο λόγος που το σώμα μας μπορεί να αισθάνεται φαγούρα κατά καιρούς. Αυτό όμως που προκαλεί έντονη φαγούρα είναι η στενή επαφή του υλικού με τα πόδια μας. Ενώ φοράμε παντελόνια, ειδικά στενά, προκαλούμε αυτή τη στενή επαφή των ρούχων με το σώμα μας και μπορεί να αρχίσει να πρήζεται και να προκαλεί φαγούρα. Παραδόξως, ακόμη και ένα κουμπί στο τζιν σου, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία εάν είσαι αλλεργική σε ορισμένα μέταλλα.

Μπορείς να αποφύγεις την ακμή στα πόδια

Το να φοράς στενά παντελόνια, ειδικά κολάν γιόγκα, μπορεί να είναι ο λόγος για τη θυλακίτιδα που είναι η ακμή και ο ερεθισμός που προκαλείται από την πίεση από τα παντελόνια. Επίσης, ο ιδρώτας εξατμίζεται δυσκολότερα όταν φοράς παντελόνι. Έτσι, εάν φοράς φαρδιά ρούχα, οι πιθανότητες να αποφύγεις αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερες.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250