Σοβαρές αιχμές Καππάτου για τη στελέχωση του νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:54

Σοβαρές αιχμές Καππάτου για τη στελέχωση του νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Στην εκπομπή ¨Στα υπόγεια είναι η θέα" στον cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοίζο, μίλησε ο βουλευτής Κεφαλονιας και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για  σημαντικά  ζητήματα  της επικαιρότητας, που αφορούν την Κεφαλονιά και τους πολίτες της.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στην πλήρη κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, κάτι που συμβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά με την παρούσα κυβέρνηση. Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ειδικά φέτος και κάλεσε τον δημοσιογράφο να το διαπιστώσει αν επιθυμεί, επικοινωνώντας με τους διευθυντές  Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, με τους οποίους είχε άριστη συνεργασία όπως είπε. 

"Μονιμοποιήθηκαν πέρυσι και φέτος έπειτα απο 10 χρονια, 15.0000 εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα και αναμένονται περαιτέρω μονιμοποιήσεις το επόμενο έτος.  Υπάρχει εκατό τοις εκατό κάλυψη των κενών στο Νομό μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικο βήμα. Είμαστε στην καλύτερη χρονιά σε ότι αφορά τα σχολικά κτίρια.  Αποδίδονται καινούργια σχολεία στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Ήδη λειτουργεί το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου και μεχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει και το Γυμνάσιο-Λύκειο στο Ληξούρι. Επίσης, προχωράμε και με νέα σχολεία μέσω του προγράμματος Αντωνης Τρίτσης, για τα οποία θα σας ενημερώσουν οι Δήμαρχοι του Νομού".

Εν συνεχεία, καλούμενος να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών για τις αιτήσεις του Ιανού που βρίσκονται σε αναμονή, τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επαγγελματίες 34.000.000 ευρώ. Υπολείπονται περίπου 19.000.000 ακόμη, για τα οποία θα έχει νεότερα έπειτα από την επικείμενη συνάντησή του με τον νέο υφυπουργό αρμόδιο για θέματα υποδομών κ. Καραγιάννη την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ανέφερε. 

 "Τα χρήματα κατάφερα να τα εξασφαλίσω, δεν είμαι όμως εγώ υπεύθυνος για τα έργα αποκατάστασης"

Όσον αφορά τα χρήματα για έργα αποκατάστασης λόγω του μεσογειακού κυκλώνα, με τα οποία το κράτος χρηματοδότησε την Περιφέρεια αλλά και του τέσσερις δήμους του Νομού, υπολογίζονται πάνω από 24.000.000 ευρώ και τόνισε ότι τα ποσά που αντιστοιχούν στους δήμους, γνωρίζει ότι τα έχουν αξιοποιήσει. Όσα αφορούν την Περιφέρεια, κάλεσε τους αρμόδιους να δώσουν τις σχετικές απαντήσεις.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος φάνηκε στο θέμα της υγείας και συγκεκριμενα του νοσοκομείου Αργοστολίου.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη στάση εργασίας των εργαζομένων και μάλιστα την ώρα αιχμής του νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο δεν βοηθούν την κατάσταση. "Το κράτος γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία των νησιών, αν επιθυμούν ορισμένοι να πραγματοποιούν στάσεις εργασίας τόσο συχνά, ας παραδειγματιστούν από τα μεγάλα νοσοκομεία, όπου γίνονται σε ώρες που το νοσοκομείο δεν βρίσκεται σε ώρα αιχμής και με μικρότερη φυσικά χρονική διάρκεια".

"Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί συγκεκριμένα σε δύο ειδικότητες εντοπίζεται η έλλειψη ιατρών"

"Πρόσφατα συνέβη το περιστατικό με την αναισθησιολόγο που λιποθύμησε εν ώρα εργασίας. Έσπευσαν ορισμένα ΜΜΕ με διάθεση τρομολαγνείας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει αντικαταστάτης και το νοσοκομείο δεν έχει αναισθησιολόγο! 

Άμεσα σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου αλλά και της Υγειονομικής μας Περιφέρειας, αναισθησιολόγος έφτασε από την Πάτρα σε λίγες ώρες για να μην υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα. Ο κόσμος δεν κινδυνεύει, ας σταματήσουν λοιπόν συγκεκριμένοι κύκλοι να φοβίζουν τους πολίτες για λόγους πολιτικής ωφελιμότητας. 

Την επόμενη μέρα επικοινώνησα με το Μαξίμου απευθείας και προκηρύχθηκαν θέσεις αναισθησιολόγου και παθολόγου. Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει συχνά, δίχως όμως αποτέλεσμα. Σας πληροφορώ ότι μόνο οι δύο συγκεκριμένες ειδικότητες παρουσιάζουν κενά εδώ και αρκετά χρόνια! Ενώ οι υπόλοιπες καλύπτονται και μάλιστα για πρώτη φορά το νοσοκομείο διαθέτει και γαστρεντερολόγο, οι αναισθησιολόγοι και οι παθολόγοι δεν δηλώνουν ενδιαφέρον. Έπειτα από την συνταξιοδότηση της κας Αστεριάδου, αποχώρησαν άλλοι δύο αναισθησιολόγοι, γιατι άραγε(!) Είμαι αγανακτισμένος και έχω την ίδια αγωνία με τους συμπολίτες μας, όμως πραγματικά με αυτά που βλέπω δύο χρόνια τώρα μου γεννιούνται διάφορα ερωτήματα για την φανερή άρνηση των ιατρών να καλύψουν τις θέσεις στις συγκεκριμένες ειδικότητες στο νοσοκομείο μας". 

Τέλος, ο κύριος Καππάτος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους συμπολίτες του με ευθύτητα και ειλικρίνεια και να παραμένει παρών δίχως να κρύβεται και να υπεκφεύγει. και να προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει αν και γνωρίζει πως αυτό δεν αρέσει σε όλους.